Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO17-1 uitgeschakeld in de beker via penalties

21-04-2019

fc Harlingen JO17-1 uitgeschakeld in de beker via penalties

Zaterdag 20 april. De dag van de kwartfinale bekerwedstrijd tegen SC Espel JO17-1. Op een zonovergoten sportpark Vierkantsdijk werd deze kwartfinale gespeeld en wat was er veel publiek afgekomen op deze wedstrijd. Prachtig om te zien dat het leeft bij fc Harlingen!

De beide ploegen kwamen in een echte line-up het veld op en werd begeleid door vuurwerk. Alles wat bij een echte bekerwedstrijd hoort. Mooie ervaring voor de mannen. Om 14:30 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter W.J.Kimp.

Op doel: Ayrton
Verdediging: Youri, Martijn, Kjelt en Aaron.
Middenveld: Ricardo, Jarno en Thijs.
Aanval: Lars, Frank en Noah Hoffmann.
Wissels: Karim en Noah Postma.

Espel bleek gelijk al een degelijk spelende ploeg te zijn want er werden niet veel kansen gecreëerd in de 1e helft. Verder zagen we ook rommelig voetbal aan Harlinger zijde. Veel lange ballen en weinig opbouw van achteruit. Espel was wel gevaarlijk vanuit standaard situaties. Zo raakte men een keer de lat en even later was het wel raak. Vanuit een corner was men net wat attenter dan de Harlingers en kon de 0-1 ingetikt worden van dichtbij. Daar tegenover waren er wel wat kansen voor fc Harlingen echter Noah Hoffmann faalde in een 1 op 1 situatie met de keeper van Espel en Frank schoot de rebound hoog over. Op zich aardig aan elkaar gewaagd echter de rust werd bereikt met een 0-1 achterstand.

In de rust werden Thijs en Frank vervangen door Karim en Noah Postma. De opdracht voor de 2e helft: alles geven en Espel nog meer onder druk zetten. Dit resulteerde in veel voetbal op de helft van Espel maar dan moet de bal er nog wel in. Espel probeerde het tempo er continue uit halen door doorlopend te gaan wisselen. Maar de mannen gingen door en Espel kwam steeds meer onder druk te staan. De duels werden wat scherper en bij 1 overtreding werd door een speler van Espel een natrappende beweging gemaakt. Gevolg: een rode kaart. Één van de leiding van Espel liet zijn ongenoegen wat te veel blijken bij de scheidsrechter en kon ook vertrekken met rood. Maar weer terug naar het echte voetbal.

Kansen waren er veel maar de afwerking was niet succesvol. Noah Hoffmann probeerde vaak over links door te komen en de verdediging van Espel had hier een zware kluif aan. En bij een van zijn acties, zo’n 8 minuten voor tijd, werd hij gehaakt in de 16 meter. Scheidsrechter Kimp wees gelijk naar de stip. Penalty!!!!  Ricardo is de vaste penaltynemer maar nu zat er wel behoorlijke druk op. Maar hij plaatste de bal keurig in de linker beneden hoek. Yes! Eindelijk de terechte 1-1 en nu nog proberen de 2-1 eruit te slepen. Maar de tijd was te kort en de eindstand werd 1-1.

Bij de beker is er geen verlenging meer dus moesten penalties de winnaar gaan bepalen wie er door gaat naar die felbegeerde halve finales. En volgens het ABBA systeem mocht Espel beginnen en deze speler mist… fc Harlingen mocht hierna 2 penalties nemen, echter hiervan wordt ook één gemist. Bij de 10e strafschop moest deze gemaakt worden door fc Harlingen om nog verder te gaan met om en om nemen van penalties. Espel had dus al een paar gemist en bij fc Harlingen waren Youri en Kjelt niet succesvol. Jarno en Noah Hoffmann hadden wel gescoord. Ricardo miste helaas deze laatste en hierdoor is Espel door naar de halve finales. fc Harlingen wenst de mannen van sc Espel heel veel succes tijdens de halve finale!

 

Erg jammer en zuur dat je via penalties uitgeschakeld word maar ja dat hoort ook bij het voetbal. Klaas en Rienk zijn enorm trots op deze ploeg hoe de jongens het gehele bekertoernooi hebben gespeeld. Dit is weer een hele ervaring voor de mannen die je maar kunt meenemen in je bagage.

Kijk voor filmpjes op de Facebookpagina van fc Harlingen JO17-1

Peter IJdema heeft voor prachtige foto’s gezorgd en die zie je hier

Nu maar volop gaan strijden voor het kampioenschap in de competitie. We staan er goed voor dus daar hebben we het volste vertrouwen in. Nog 4 wedstrijden te gaan waarvan er 3 thuis gespeeld gaan worden. De eerst volgende wedstrijd is op donderdagavond 2 mei. In eigen huis spelen de jongens om 18:45 uur tegen SWZ Boso Sneek JO17-2.

De Reporter.

Sponsoren