fc Harlingen JO17-1 speelt zware uitwedstrijd tegen SDS/Nijland JO17-1

11-10-2021

Een topper van een wedstrijd stond er te wachten vandaag. En het bleek een zware wedstrijd te worden…de gemiddelde lengte bij de tegenstanders was 1.85 šŸ™ˆ Maar met een fitte selectie van: Finn, Luuk, Beau Robbin, Siem, Nick, Jort, Jesper Metz, Daan, Niels, Keaton, Kenji en David (JO15-1) werd er gestart op echt gras en de jongens waren er klaar voor!

De eerste helft was erg zwaar en we kwamen er eigenlijk niet aan te pas. Mede door het echte gras en een slecht veld. Maar goed, dat zijn geen redenen om niet zelf het spel te maken. SDS maakte daarom ook verdiend de 1-0. Kansen om de 2-0 te maken kregen ze ook maar deze troffen gelukkig geen doel.

Vlak voor rust kregen we een vrije trap en Jort dacht, laat ik het een proberen!!! Nou Jort, denk dat maar eens vaker, want hij schiet hem fantastisch raak en met 1-1 stand gaan we de rust in.

Trainers Remko en Jesse gaven de jongens aanwijzingen, waar ze op moesten letten. De jongens hadden goed geluisterd en ze deden precies wat ze moesten doen. Twee kansen werden uitstekend afgemaakt en resulteerde in twee doelpunten van Finn en David!!! De stand is 1-3 op dat moment!

We proberen scherp te blijven maar we vergaten het af te maken en krijgen bij een aanval van SDS een penalty tegen. Een goede penalty zit natuurlijk altijd en dus is de stand ineens 2-3. Billenknijpen zou je zeggen… Gelukkig maakt Luuk de verlossende 2-4 en gaan de 3 punten mee terug naar Harlingen !!

Op naar komende zaterdag! Dan staat de 1e ronde van het Beker toernooi op het programma. Nadat de poulefase afgerond werd met twee maal winst zijn de jongens als groepswinnaar door naar de knock-out fase en zitten ze bij de laatste 41. Het is een thuiswedstrijd voor ons want het is SJO Oudega/HJSC/Heeg die naar Harlingen komt. Bij winst een ronde verder in het KNVB Bekertoernooi. Bij verlies liggen we er uit maar hebben we altijd nog de reguliere competitie waarin er nog 8 wedstrijden gespeeld gaan worden. De wedstrijd begint om 11.00 uur en we rekenen op veel toeschouwers.