Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Fc Harlingen JO17-1 sluit als kampioen het seizoen in stijl af

29-05-2019

Fc Harlingen JO17-1 sluit als kampioen het seizoen in stijl af.

Dinsdag 28 mei. Vanavond stond de laatste competitie wedstrijd op het programma. Uit tegen onze “grote vrienden” Bolsward JO17-2.

De mannen werden “keurig” ontvangen rond 18:15 uur op het mooie complex en zochten zelf de box wel op. Rond 19:08 uur werd er afgetrapt met de volgende beginopstelling:

Doel: Frank.

Verdediging: Youri, Martijn, Kjelt en Aaron.

Middenveld: Raf, jarno en Ricardo.

Aanval: Jorret, Noah Postma en Noah Hoffmann.

Wissel was vandaag Allard Hoekstra van de JO15-1.  

De wedstrijd was nog geen 5 minuten bezig toen Ricardo besloot om eens van afstand op doel te schieten. Resultaat; de bal vliegt van zo’n 25 meter de linker bovenhoek in. Zo dat is even lekker snel op voorsprong komen dus het technisch duo Klaas en Rienk ging er maar eens goed voor zitten. Jammer genoeg werd deze 0-1 voorsprong niet snel uitgebreid en bleef het dus wel wat spannend de gehele 1e helft. Maar de mannen lieten deze avond goed voetbal zien. Eindelijk weer eens!!! Af en toe heerlijke aanvallen alleen dan ontbrak het nog even aan het laatste tikje. Bolsward kwam er af en toe ook gevaarlijk uit maar Frank was vanavond een echte sta in de weg. Dus men ging de rust in met een “magere” 0-1 voorsprong.

Na een bekertje ranja (die er gelukkig wel was want voor de rest was alles dicht, de leiding heeft maar koffie gehaald bij de plaatselijke snackbar “De Tramhalte”) De 2e helft met Allard in de ploeg voor Jorret ging men rustig op zoek naar de 2e goal echter dit ging even iets anders. Na niet goed opletten in de verdediging kon de spits van Bolsward eindelijk Frank passeren (1-1)

Maar de mannen bleven rustig en gingen weer op zoek naar de voorsprong. Die kwam er ook vrij snel. Aaron bracht de bal de 16 meter in en Noah Postma kopte deze keurig over de keeper heen tegen de onderkant van de lat. Hierna plofte de bal via een verdediger in het doel. De 1-2 stond op het scorebord.

Even later weer niet goed opletten en de snelle spits van Bolsward kon op dezelfde wijze de 2-2 laten noteren. Jammer dat dit weer gebeurde maar de mouwen werden weer op gestroopt en men ging volop voor de winst. Die kwam er vrij snel aan door een mooie intikker van goaltjesdief Jarno die slim vrij stond na een voorzet van rechts. 2-3.

Dit was dus tevens de eindstand. Conclusie:

10 wedstrijden gespeeld dit voorjaarseizoen. 10 Gewonnen dus 30 punten. 45 Keer gescoord en 12 tegen. Dus hoe bedoel je de terechte kampioen? Klasse gedaan mannen en Klaas en Rienk zijn erg trots op dit team dat ze deze prestatie heben geleverd. Een echt team stond er dit seizoen met het kampioenschap als gevolg.

Nu volgen er nog 2 leuke toernooien en dan kan men gaan genieten van de zomerstop. Donderdag 30 mei a.s. het eigen fc Harlingen jeugdtoernooi en zondag 2 juni in Franeker de Waadhoeke Cup. Voor de speelschema’s zie verder op onze Facebook pagina.

De Reporter.

Sponsoren