Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO17-1 neemt belangrijke stap richting het kampioenschap

06-05-2019

fc Harlingen JO17-1 neemt belangrijke stap richting het kampioenschap

Harlingen 4 mei, vandaag stond de thuiswedstrijd op het programma tegen Beetgum JO17-1.

Om 10:30 uur werd er afgetrapt onder leiding van W.J.Kimp. Beginopstelling:
Doel: Aaron.
Verdediging: Frank, Youri, Kjelt en Martijn.
Middenveld: Thijs, Ricardo en Jorret.
Aanval: Lars, Noah Postma en Noah Hoffmann.
Wissel: Karim.

Het voetbal was iets beter dan afgelopen donderdag maar de jongens kunnen veel beter. Veel jongens van de “vaste” kern spelen de laatste tijd wat onder hun kunnen en dat merk je dan gelijk. De vlotte combinaties komen er niet goed uit en dan wordt er veel te snel voor de lange bal gekozen. Het lijkt wel of ze niet echt durven te voetballen terwijl ze dat wel goed kunnen. Beetgum stelde daar heel weinig tegenover dus zou het wel weer een gemakkelijke middag worden. Helemaal nadat een speler van hun met rood van het veld was gestuurd. Deze maakte een slaande beweging richting een speler van fc Harlingen. Een terechte rode kaart dus.

Maar dan in de 14e minuut stoomt Martijn op richting de 16 meter van Beetgum en haalt verwoestend uit. En de 1-0 is het resultaat. Net voor rust maakt Noah Hoffmann de 2-0.

In de rust werden er wat wissels toegepast en ging fc Harlingen de 2e helft in met de opdracht om de score nog wat verder uit te bouwen. Dit resulteerde in de 15e minuut tot een 4-0 voorsprong door doelpunten van Frank en Jorret. Zo’n 10 minuten later kon Beetgum nog iets terug doen door een vrije trap fraai achter keeper Aaron te plaatsen. En zo werd de eindstand 4-1.

Wederom 3 punten toegevoegd en wat aan het doelsaldo gewerkt. Met nog 2 wedstrijden te gaan staan de mannen bovenaan met 24 punten uit 8 wedstrijden. Het doelsaldo is 39 voor en 8 tegen dus het kampioenschap komt nu wel heel dichtbij! De enige concurrent Bolsward mag geen een punt meer verspelen de komende wedstrijden. Dus de druk ligt volledig bij hun. We zullen het zien de komende weken en houden jullie uiteraard op de hoogte!

De Reporter.

Sponsoren