Nieuws Blijf altijd op de hoogte

FC HARLINGEN JO17-1 KAMPIOEN!!!!!!

22-05-2019

FC HARLINGEN JO17-1 KAMPIOEN!!!!!!

Zaterdag 18 mei, vandaag stond de 9e competitiewedstrijd op de kalender voor de mannen van de JO17-1. Thuis tegen SJO Warga WWS JO17-1. De eerste 8 werden al gewonnen en sinds afgelopen woensdag was het al bekend dat de mannen niet meer kon worden ingehaald door de enige concurrent Bolsward JO17-2. Deze verloren namelijk hun inhaalwedstrijd tegen Frisia JO17-3 met 6-1. Dus fc Harlingen kon eigenlijk lekker vrijuit gaan voetballen en na afloop een mooi feestje gaan vieren.

Alle 15 selectiespelers waren vandaag aanwezig dus was er keuze genoeg voor de opstelling. Er werd begonnen met de volgende 11 spelers:
Doel Ayrton.
Verdediging: Youri, Martijn, Kjelt en Aaron.
Middenveld: Ricardo, Jarno en Jorret.
Aanval: Noah Hoffmann, Noah Postma en Lars.
Wisselspelers: Frank, Raf, Thijs en Karim.

Het lekker vrij uit voetballen was er jammer genoeg niet bij vandaag want het spelbeeld was erg rommelig. Warga profiteerde hiervan door de 0-1 te laten noteren. Niet lang daarna maakte Noah Postma de 1-1 maar vlak voor rust kwamen de mannen toch weer op achterstand. Ruststand 1-2.

Na de rust werden alle 4 wisselspelers in gebracht en fc Harlingen ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook via een penalty gegeven na een overtreding op Jarno in de 16 meter. Frank ging achter de bal staan en schoot onhoudbaar binnen. Nu nog op jacht naar de overwinning en de 3-2 kwam er uiteindelijk ook nog via Jarno. En na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten.

Bekijk hier een kleine compilatie van de wedstrijd: https://youtu.be/7kPE5Y2vveo

Voor meer foto’s: kijk op de Facebookpagina van fc Harlingen JO17-1

De mannen én trainers Klaas en Rienk kregen een mooi kampioenshirt en er werden medailles uitgereikt. Hierna volgde nog een rondje op de platte kar waarna de mannen ‘s avonds nog van een lekkere BBQ genoten tot in de kleine uurtjes. Een zeer geslaagde dag.

Rest er nu nog 1 wedstrijd, uit tegen Bolsward, op dinsdag 28 mei. En nu ervoor zorgen dat men echt ongeslagen kampioen is geworden. Dan zit de competitie erop en kunnen de mannen zich nog gaan opmaken voor 2 leuke toernooien. Op donderdag 30 mei het eigen fc Harlingen jeugdtoernooi en op zondag 2 juni de Waadhoeke cup op het complex van SC Franeker.

Sponsoren