fc Harlingen JO17-1 is door overwinning op O/H/H JO17-1 door naar de volgende #knvb beker ronde

18-10-2021

Zaterdag 16 oktober, Knock-out ronde bekertoernooi, fc Harlingen JO17-1 – SJO Oudega/HJSC/Heeg JO17-1

De spanning van een bekerwedstrijd is altijd apart, zeker na de poulefase want dan is het alles of niks!! Daarom had de staf bedacht om vooraf een lekker ontbijt in de bestuurskamer te doen! Om 9:30 uur was iedereen aanwezig en werd er in een ontspannen sfeertje ontbeten. Na het ontbijt volgde natuurlijk de wedstrijd bespreking met de tot nu toe nog steeds ongeslagen status van trainers Jesse en Remko!

De opstelling werd gemaakt en we drukten de jongens op het hart dat we echt vanaf de eerste seconde volle bak moesten want deze tegenstander speelt 1e klasse en dat is een tandje hoger als ons!! De jongens hadden goed geluisterd want de warming was scherp, de wil om door te bekeren was daar!!

De wedstrijd onder leiding van de uitstekend fluitende Wiepke ging beginnen en al snel probeerden de gasten ons uit de tent te lokken door middel van de bal achterin een beetje rond te spelen. Maar wij hielden ons rustig! Een vrije trap van Beau kwam geweldig voor de voeten van wie kon het ook anders Luuk, die weer eens op de goeiuh plek stond! Boem, 1-0! Deze voorsprong werd tot aan de rust behouden!

Jesse en Remko hadden niets dan lof voor onze uitstekende eerste helft waarin we totaal geen kansen hadden weggegeven maar ze gaven wel aan dat als ze zo scherp bleven dat het wel goed kwam. We startten de tweede helft met een geweldige aanval waarin eigenlijk de 2 – 0 op het scorebord had moeten komen te staan maar de bal verdween helaas net over de lat. Heeg begon stiekem aan wat te drukken en kreeg een paar kleine kansjes. Maar onze uitstekende keeper Keaton was niet van plan om een goal door te laten. Een overtreding van Heeg leverde een gele kaart op en die moest er 10 minuten uit. De vrije trap van Beau deed de ban breken hij legde hem weer schitterend achter de verdediging, werd voorgekopt en de bal werd in het doel gewerkt!! De stand was 2 – 0, wat een weelde!

Het geloof werd groter en groter op een stunt! We bleven geconcentreerd en lieten de tegenstanders totaal niet in het spel komen. Er werd een bal naar onze Kenji gespeeld, die ook weer speelde als vanouds, hij nam hem aan zocht de tegenstander en probeerde er omheen te spelen. De bal kwam in de kluts tegen de verdediger zijn gezicht en weer bij Kenji voor de voeten die 1 op 1 met de keeper kwam te staan en de wedstrijd op slot gooide!! 3 – 0 en tevens de eindstand!

Meer foto’s van deze wedstrijd zie je hier: fc Harlingen JO17-1 – O/H/H JO17-1
Jongens wat een fantastische wedstrijd en wat een gezamenlijke strijd hebben jullie geleverd! Zo blijft de status van onze trainers ongeslagen en hebben we nog steeds alles gewonnen! Op naar volgende week, dan moeten we naar Akkrum uit en starten we weer op 0 – 0. Voor nu effe genieten en we gaan gewoon weer in de pot voor de volgende ronde 💪 Aldus een trotse leider.