Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO17-1 dendert in de beker door naar de laatste 16

24-02-2019

fc Harlingen JO17-1 dendert in de beker door naar de laatste 16.

Zaterdag 23 februari.
Vandaag stond de beker wedstrijd op het programma voor de mannen van de JO17-1. Het was een tussenronde omdat de poule nog bestond uit 21 teams. 5 Wedstrijden werden hierdoor ingepland waardoor na deze tussenwedstrijden het aantal zal komen op 16 teams. fc Harlingen was niet vrij geloot dus moesten de mannen aan de bak en wel uit tegen De Walde JO17-1. Om 10:30 uur werd er afgetrapt.

Men begon wat “gehavend” aan de wedstrijd want in de ochtend melde de vaste keeper Ayrton zich ziek af en waren er een paar andere spelers op vakantie of aan het werk. De volgende 11 spelers vormden de beginopstelling.
Doel: Frank.
Verdediging: Lars, Youri, Martijn en Aaron.
Middenveld: Ricardo, Jarno en Jorret.
Aanval: Noah Hoffmann, Noah Postma en Joshton.
Wissels waren vandaag de JO15-1 spelers Luuk de Bruin en Allard Hoekstra.
Het zou een fysiek zware wedstrijd gaan worden want de meeste spelers van De Walde waren een kop groter dan die van fc Harlingen.

In de 12e minuut ging Jarno goed door in het strafschopgebied. Hij werd hierbij aangetikt door de keeper echter de scheids wachtte eerst de voordeelregel af maar besloot iets later toch te fluiten voor een strafschop. Ricardo ontfermde zich hierover en faalde niet. 0-1. Tot aan de rust veranderde er niets meer aan de stand. Er werd bij vlagen iets te gehaast gespeeld wat het voetbal niet ten goede kwam. De Walde kon ook niet echt een vuist maken dus de ruststand was 0-1.

Na de rust werd een sterker De Walde verwacht die op jacht zou gaan naar de gelijkmaker. Maar dit was niet echt het geval en fc Harlingen werd steeds gevaarlijker in hun aanvallen. Dus doelpunten konden niet meer uitblijven.
Binnen 10 minuten werden de 0-2 en de 0-3 gemaakt door Noah Hoffmann en Jarno. Dit was meteen ook de nekslag voor De Walde. Luuk de Bruin en Allard Hoekstra kwamen in het veld voor Jorret en Joshton. Weer binnen 10 minuten na de 0-3 volgden de 0-4 en 0-5. En weer waren Noah Hoffmann en Jarno de makers. Allemaal gemaakt na goed opgezette aanvallen. De 0-5 van Noah was eigenlijk als voorzet bedoeld vanaf links maar zeilde mooi over de keeper heen in de verre hoek. De 0-6 was weer een mooie counter aanval. Noah Postma werd op rechts diep gestuurd en had ondertussen al gezien dat Noah Hoffmann was mee gelopen op links. De bal werd mooi breed gelegd en Noah Hoffmann kon zijn hattrick maken door de bal rustig in te tikken. 0-6 en dit werd tevens de eindstand.

Een zeer overtuigende overwinning en de laatste 16 is hierdoor bereikt. Nu maar afwachten wie de mannen dan gaan loten voor een plaats bij de laatste 8. Hopelijk nu eens een thuiswedstrijd. Deze zal waarschijnlijk gespeeld gaan worden op 30 maart. Maar dit wordt dan wel weer via de bekende kanalen bekend gemaakt.

De Reporter

Sponsoren