Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO17-1 dendert door in de beker

17-12-2018

fc Harlingen JO17-1 dendert in de beker door naar de laatste 21.

Zaterdag 15 december. Vandaag was de bekerwedstrijd uit tegen Be Quick Dokkum JO17-2. De mannen waren er op gebrand om het slechte voetbal van de laatste wedstrijden weg te gaan poetsen. Om 12:25 uur begon men met de volgende opstelling:

Frank op goal. Verdediging: Youri, Martijn, Kjelt en Aaron.
Middenveld: Ricardo, Jarno en Raf.
Aanval: Noah Hoffmann, Noah Postma en Lars.
Wissels waren vandaag: Stijn, Thijs en Joshton.

Gelijk na de aftrap werd al duidelijk dat de mannen de kopjes goed hadden staan vandaag. Heel veel rust aan de bal. Goed in de opbouw. Goede passing en Be Quick continue onder druk houden. De bekende driehoekjes waren er ook weer. Zo hoort voetbal te zijn. Dit resulteerde na 10 minuten in het eerste doelpunt. Raf stuurt Noah Hoffmann de diepte in en hij passeert koel de keeper en tikt de 0-1 binnen. Lekker begin dus.
Maar de mannen namen hier geen genoegen mee dus werd het sterke voetbalspel voort gezet. Na zo’n 8 minuten werd er weer een mooie aanval opgezet over veel schijven. Jarno kwam bij de achterlijn en zet voor. En daar stond Noah Hoffmann klaar om in te tikken. 0-2.
En de mannen bleven maar door gaan en de 3e goal kon niet lang uitblijven. 3 Minuten later was het alweer raak en Noah Hoffmann was de maker. Dus de hattrick was een feit voor hem. Klasse gespeeld. Dit was tevens de ruststand. Be Quick was de gehele 1e helft er niet aan de pas gekomen.

2e Helft werden er wat wissels door gevoerd door Be Quick. Dit resulteerde in wat meer druk op onze achterhoede maar men hield goed stand. Als gevolg van een wat onnodige reactie na een overtreding werd Noah Haffmann met geel voor 10 minuten naar de kant gestuurd.  Be Quick profiteerde hiervan door de 1-3 te maken. De mannen waren even uit hun spel gehaald maar pakten het daarna weer goed op. Dit ging men niet verliezen toch? Joshton, Stijn en Thijs kwamen nog in het veld voor Raf, Noah Postma en Lars. Ook een speler van Be Quick werd met geel naar de kant gestuurd dus was het aantal spelers weer gelijk. Net voor tijd gaf Stijn een goede voorzet vanaf rechts en Kjelt was op links mee op gekomen. Hij stond dus mooi klaar bij de 2e paal om in te tikken. 1-4 En dit was tevens de eindstand.

Over de gehele wedstrijd gezien een groot compliment aan alle spelers vandaag. Nu liet men zien dat er wel degelijk goed gevoetbald kan worden. Iets waar trainers Klaas en Rienk ook altijd al van overtuigd waren. Maar nu dan eindelijk een keer er ook goed uitgekomen is. Dit moet deze ploeg gewoon doorzetten na de winterstop en dan komen er nog zeker meerdere mooie resultaten. Nu in de koker bij de laatste 21 ploegen die gaan strijden voor de beker. Begin 2019 zal de volgende tegenstander wel bekend worden. We houden jullie wel op de hoogte via de verschillende media. Nu eerst even in de winterstop rust. Al hoewel… 27 december gaan er nog 8 spelers van dit team mee doen aan het jaarlijkse kerstzaalvoetbal toernooi. Dit jaar in de Wiardahal in Leeuwarden. Dus wie de mannen in de zaal wil bewonderen kom gerust langs. De 1e wedstrijd die dag is om 14:20 uur.
Verder wenst de gehele JO17-1 selectie iedereen alvast prettige kerstdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2019 toe!

De Reporter.

Sponsoren