Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO17-1 bereikt de volgende ronde in de beker

17-10-2018

fc Harlingen 16-10-18.
Op deze avond stond de 2 bekerronde wedstrijd op het programma thuis tegen IJVC/Blauwhuis JO17-1. Men begon met de volgende beginopstelling en daarbij nog 5 wissel spelers.

Dus een volle bak in de dug-out!

De mannen zaten er gelijk, na het beginsignaal gegeven door scheidsrechter W.J. Kimp, boven op. En na 2 minuten is het al gelijk raak. Een afgeslagen bal komt met een stuit bij aanvoerder Jarno terecht op de rand 16-meter. Hij bedenkt zich niet en haalt verwoestend uit. En de bal vliegt de verre hoek in. Een wereldgoal! Zo dit was een lekker begin na 2 minuten. En je ziet dat het elftal steeds meer voetbal erin gaat krijgen. Rustig in de opbouw en gelijk druk met zijn allen erop zetten als de tegenstander wil opbouwen. Dit was ook wel nodig want Blauwhuis was bij vlagen snel in de omschakeling maar hun spitsen hebben weinig kansen gehad.  Het stond ook allemaal goed in de organisaties. Natuurlijk heb je soms wel eens een slippertje maar daar leren de mannen van en “inval” keeper Frank was een zeer betrouwbare sluitpost.

Na zo’n 25 minuten spelen kon Youri ongestoord door gaan richting de achterlijn en de bal voorgeven. Jarno was slim door gelopen en schoof de bal binnen en tekende hierdoor voor zijn 2e van de avond. Noah Hoffmann werd nog in het veld gebracht voor Jorret. Joshton kreeg ook nog een mooie kans op de 3-0 maar miste helaas. Vlak voor rust kwam Blauwhuis nogmaals gevaarlijk door via de rechterkant maar de paal bracht redding. Hierdoor ging men een 2-0 voorsprong de rust in.

In de rust werd er op gewezen dat men de rust moest blijven bewaren en op dezelfde voet verder moest gaan in de 2e helft. Er kwamen ook wat verse krachten het veld in. Aaron voor Martijn, Thijs voor Raf en Stijn de Bruin voor Karim. Gelijk na de aftrap bleek wel dat Blauwhuis zich nog niet gewonnen gaf dus men ging ervoor. We kwamen wat vaker onder druk te staan. Maar door af en toe goed combinatie voetbal konden de mannen zich er vrij gemakkelijk onderuit voetballen. Dit leverde een mooie aanval op via rechts. Joshton werd weggestuurd en sprintte richting achterlijn met de bal. Hierop volgde een perfecte voorzet op de inkomende Noah Hoffmann. En bekeken met links plaatste hij de bal in het doel. 3-0! En nu kon het niet meer fout gaan zou je zeggen. Even daarna had de 4-0 ook nog gemaakt moeten worden maar Noah zag niet dat Joshton helemaal vrij stond naast hem en schoot nu zelf maar de keeper bracht redding. Er werden nog wat wissels toegepast. Vlak voor tijd werd er toch nog gescoord door Blauwhuis via een verre uittrap van hun keeper waardoor hun spits een op een met Frank kwam te staan. Hier had Frank helaas geen antwoord op. 3-1. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Yes! Een 3-1 overwinning én een ronde verder in de beker. We wachten rustig af wie onze volgende tegenstander gaat worden. Wij zijn er klaar voor!!!

Sponsoren