Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO17-1 bereikt de kwartfinale in het bekertoernooi

31-03-2019

fc Harlingen JO17-1 bereikt de kwartfinale in het bekertoernooi.

Zaterdag 30 maart. Vandaag stond de 8e finale in de beker op het programma van de JO17-1 mannen. Tegenstander was Zuidhorn JO17-2. Het zou een echte bekerkraker gaan worden.

Om 14:30 uur floot scheidsrechter W.J.Kimp voor de aftrap.
De beginopstelling:
Doel: Ayrton
Verdediging: Youri, Kjelt, Martijn en Karim.
Middenveld: Ricardo, Jarno en Jorret.
Aanval: Noah Hoffmann, Frank en Thijs.
Wissels: Aaron, Noah Postma en Lars.

Het bleek gelijk na de aftrap dat de ploegen wel aardig aan elkaar gewaagd waren. Het leek ook wel dat er bij sommige spelers van fc Harlingen wat spanning op stond vandaag want niet alles ging zo als het normaal wel gaat. Slordig in de balaanname en inspelen op de medespelers. Door niet doortastend optreden achterin kon een speler van Zuidhorn in de 13e minuut rand 16 meter vrij uithalen. De 0-1 was een feit.

Kleine domper dus voor de mannen maar gelijk na de aftrap zocht men naar de gelijkmaker. Die kwam er ook in de 17e minuut. Kjelt mocht ingooien en Frank verlengde deze keurig door naar Jarno die de 16 meter was in gelopen. Met zijn grote teen kon hij nog net voordat de keeper de bal zou oppakken intikken. Yes de 1-1 stond alweer op het scorebord. Leuk om te vernoemen is dat deze beide goals gefilmd zijn en deze staan op de facebookpagina fc Harlingen JO17-1

Het spel golfde hierna wat op en neer en waren er nog wel wat kansen op meer doelpunten. Maar dit zou duren tot  net voor de rust. Zuidhorn speelde de bal diep en de rechterspits beroerde de bal net voordat hij achter zou gaan. Hierdoor viel de bal over Ayrton heen in de rechter hoek. 1-2 en dit was tevens de ruststand.

In de rust werden de mannen nog maar eens goed aangesproken om de 2e helft met veel meer passie en inzet te gaan voetballen anders zou het nog een moeilijk verhaal gaan worden. Lars en Noah Postma kwamen in het veld voor Karim en Frank. De 2e helft kwam er een heel ander JO17-1 binnen de lijnen. Veel korter op de tegenstander zitten en aanvallender veel gevaarlijker. De gelijkmaker kon dan ook niet lang uitblijven. En rond de 10e minuut was het zover. Een ingooi van Aaron bereikte Noah Hoffmann en deze kopte de bal mooi over de keeper van Zuidhorn heen. Hoppa 2-2 en nu doordrukken dacht men.

3 minuten later lag de 3-2 er ook al in. Doelpuntenmaker was Lars die sterk inviel in de 2e helft. Veel gevaar over rechts met mooie voorzetten. Alleen dan moeten deze nog wel ingeschoten worden. Echter 3 minuten later stond de 3-3 alweer op het scorebord. Dit via een mooi afstandschot. Lang kon Zuidhorn niet genieten van de 3-3 want kort hierop werkte Noah Hoffmann de bal binnen via een corner van Ricardo. 4-3.

Foto: Peter IJdema, meer foto’s zie je HIER

En nu doorzetten dacht men en kansen volgden elkaar snel op. Zuidhorn was klaar voor de genadeklap en deze volgde dan ook snel. En weer was het Noah Hoffmann die scoorde. 5-3. Lars ramde de bal nog een keer op de lat en Ricardo deed dit ook nog via een vrije trap. De voorsprong kwam echter niet meer in het gevaar. Dus de eindstand werd 5-3.

Klasse en nu bij de laatste 8 in het bekertoernooi. Nu maar afwachten wie de volgende tegenstander gaat worden. Er zitten nu alleen nog maar ploegen in uit Groningen en Drenthe. We zullen het zien en houden jullie natuurlijk op de hoogte. Komende zaterdag 6 april gaan de mannen weer verder met de competitie en wel met een uitwedstrijd tegen LAC Frisia 1883 JO17-3. Aanvang 14:30 uur.
Ook hier zit staan de mannen nog ongeslagen bovenaan dus kan het seizoen nog heel mooi eindigen allemaal.

De Reporter.

Sponsoren