Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO15-3 in Franeker

29-09-2018

Vandaag mocht fc Harlingen JO15-3 uit tegen Franeker in het vroege ochtend zonnetje. Voordat de wedstrijd begint doet Thijs nog even vlug een Fortnite dansje om “even los te komen”? Toch wel een serieuze wedstrijd, de scheids sprak iedereen even toe en de spelerspassen werden ook nog even gecontroleerd.

Franeker is al snel in de aanval maar Lars kwam goed uit de verdediging. Kort daarna had Boy een mooie kans maar dit was helaas buitenspel. Een corner voor Franeker maar de jongens van fc Harlingen stonden goed te verdedigen. Tijs en Thijs speelden goed samen en gingen richting het doel maar helaas mocht het niet zo zijn. Door dikke pech kom het toch 1-0 voor Franeker te staan. Calvin en Thijs proberen het via de zijlijn maar helaas..
Snel hierna weer een kans voor Franeker, maar Senna schoot de bal goed uit, waardoor er weer een mooi schot van Tijs op de lat komt.  Tussen wat heen en weer spelen komt er weer een kans voor Tijs maar het mocht weer niet baten!! Robin, Boas en Thijs mooi samenspel, waardoor het niveau eigenlijk wel gelijk opgaat. Keeper Jørn komt goed uit en voorkomt een kans voor Franeker. Vlak voor rust toch een aantal kansen voor Franeker maar gelukkig GEEN 2-0. Links achter laat Robin zich niet gek maken en blijft bij z’n mannetje. Al met al een spannende 1e helft en met 1-0 de rust in.

In de tweede helft wordt er een corner voor fc Harlingen genomen door Tijs, kort hierop een mooie kans voor Boas. Maar de keeper had de bal al gauw in handen. Franeker krijgt 2x achterelkaar een corner maar geen punten. Een schot van Franeker op doel maar keeper Jørn houd de bal sterk tegen met zijn rechterbeen. Snel hierna weer een kans voor Boas maar weer niet!!! Timo laat Franeker niet weer een kans nemen en verdedigt goed achterin. Later in het spel toch weer bijna een doelpunt voor Franeker tot 2x aan toe. En dan toch kort hierna valt de 2-0 toch echt voor Franeker. De jongens van fc Harlingen mogen echt wel wat feller gaan spelen willen ze nog punten gaan halen. Een kans voor Adam die grof werd neergehaald door zijn tegenstander, waardoor we dachten op een vrije trap maar nee hoor, deze werd helaas niet gegeven door de scheids. Calvin in de spits voor Boas en Radwan wordt gewisseld met Robin in de verdediging. Kort na deze wissels valt de 3-0. Wederom een kans voor Franeker om richting doel te komen maar Radwan schopt de bal uit het veld. Heel kort spelen de jongens van fc Harlingen een goed sterk samenspel. Maar helaas Franker krijgt de bal en maakt het af met 4-0. Vlak voor het afsluiting van de wedstrijd had Calvin een mooie actie, misschien toch nog 4-1 maar het mocht niet zo zijn.

Volgende gaan we voor de winst!??

Sponsoren