Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO15-2 KAMPIOEN

21-05-2019

In de eerste helft van het seizoen, begon de JO15-2  met een ploeg die elkaar nog moest leren kennen. Er was bij de start ook nog niemand die naar voren trad om deze jongens te begeleiden, daarom ben ikzelf op een gegeven moment maar ingestapt, om deze jongens toch de begeleiding te geven waar ze recht op hebben. Ook Erik de Groot en Henk Andy zijn toen als trainer begonnen.

De eerste wedstrijden werd er vooral veel verloren, hierdoor was de motivatie ook niet echt hoog. Doordat wij als trainers/leider de jongens motiveerden en positief coachten, werd het geleidelijk aan wat beter en konden we zelfs een wedstrijd winnen. Dit was natuurlijk een enorme ‘boost’ voor het zelfvertrouwen, en naarmate de eerste helft van het seizoen vorderde zagen we de jongens steeds meer groeien en ontwikkelen. Helaas konden we niet voorkomen dat we in de onderste regionen eindigden, zodat we de tweede helft van het seizoen weer in een andere competitie werden ingedeeld. 

We begonnen de tweede helft van het seizoen direct goed, en wonnen onze eerste wedstrijd dik. Hierna, bleven we winnen en zag je de ontwikkeling bij de jongens steeds meer toenemen. Ook het zelfvertrouwen en het plezier waren goed te zien. Mede dankzij de trainers, die elke week weer vol enthousiasme de training verzorgden, zag je dat er groei was bij iedere speler. Ongeveer op de helft van het tweede gedeelte van dit seizoen, hadden we een ‘off day’ en verloren we onnodig een wedstrijd. Gelukkig herpakten we ons en de daarop volgende wedstrijden werden weer gewonnen. Dit alles resulteerde in de wedstrijd van afgelopen zaterdag 18 mei, waar we wonnen en zo kampioen van deze seizoenshelft werden.

Ik ben supertrots op deze jongens die hebben laten zien van ver gekomen te zijn, en door middel van plezier, motivatie en teamwork een fantastisch voetbalseizoen hebben neergezet. Hier doe je het als vrijwilliger voor, de lach en de lol in de kleedkamer en ook daarbuiten, ook als het even niet zo goed gaat. Bedankt jongens voor dit geweldige seizoen en ik hoop dat jullie nog lang met veel plezier blijven voetballen.

Bekijk hier een compilatie filmpje van de wedstrijd: https://youtu.be/dDsgVK4MAHs

Met de hartelijke groeten,
Robin Saenen (leider JO15-2)

Sponsoren