Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO15-2 bestolen van punten

17-11-2019

 

fc Harlingen JO15-2 bestolen van punten

fc Harlingen JO15-2 moest een uitwedstrijd spelen tegen een meidenteam van Zeerobben JO15-M5. Altijd leuk een stadsderby spelen. Een aantal tegenspelers ken je wel en daar wil je niet van verliezen. Helemaal als het ook nog meisjes zijn. Spelen op het hoofdveld met behoorlijk wat ouders die ons goed steunden. Helaas liep de wedstijd voor ons op een teleurstelling uit…

We begonnen goed aan de wedstrijd met Nick Teerling en Finn Koornstra in de basis. Voor hun eigen wedstrijd in de JO15-1 wilden ze wel één helft met ons meedoen. Na ongeveer 10 minuten spelen kwamen we verdient op 0-1 na goed doorgaan van Jaimy Brouwer.

Beide teams bleken gelijkwaardig en er ging best wel dreiging uit van de snelle meiden van Zeerobben. Toch kregen wij best wel een aantal goede kansen om de voorsprong te vergroten.

Na de rust verder met onze eigen spelers en een aantal wijzigingen in de opstelling. We bleven op de aanval spelen met het plan om de 0-2 te gaan maken. Na een schot van Zeerobben werd het gelijk. Wietze Wemer kon de bal niet klemvast krijgen en in de rebound scoorde Zeerobben. Dit was op dat moment ook wel verdient want ons voetbal werd wat minder verzorgd.

Met nog ongeveer 5 minuten te spelen vond de scheidsrechter het nodig om de uitslag in het voordeel van Zeerobben te gaan bepalen. Als oud scheidsrechter hou ik er niet van om kritiek te hebben op de leiding maar de beslissingen die genomen werden, waren niet juist. Voor onze zestien werd een vrije schop gegeven terwijl er geen overtreding werd gemaakt. Vervolgens werd deze genomen en constateerde onze grensrechter buitenspel. Dit advies werd genegeerd en kon Zeerobben 2-1 scoren. Hierna was er bijna geen tijd meer om gelijk te maken en werd ons ook nog een strafschop onthouden.

Na het fluitsignaal veel boosheid bij onze spelers en ouders. Verliezen is niet leuk en op deze manier al helemaal niet. Het was verder een sportieve wedstrijd waarvan de uitslag dus door de scheidsrechter werd bepaald. Zo is er een einde gekomen aan onze serie van 3 overwinningen op rij.

Zaterdag gaan we naar Blauwhuis en proberen we weer te winnen. Gewoon weer tegen jongens met hoop ik een onpartijdige scheidsrechter.

Sponsoren