Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO15-2 behoudt koppositie

09-02-2020

fc Harlingen JO15-2 behoudt koppositie

Na een zware eerste seizoenshelft was het deze week nagenieten van de ruime overwinning van vorige week (12-3) op SC Franeker. Met deze 3 thuisbehouden punten en prachtig doelsaldo staan de jongens van fc Harlingen JO15-2 aan kop.

Zaterdag 8 februari stond de wedstrijd tegen FVC op het programma, om 10.45 uur trapten de jongens in Leeuwarden af. In de beginfase was er een mooie kans voor fc Harlingen, maar ze lieten zich tot 2 keer toe overrompelen en kwamen ze al gauw 2-0 achter te staan. Heel lang kon FVC niet genieten van die voorsprong, want na 10 minuten begon ook fc Harlingen doeltreffend te zijn en trokken ze de stand gelijk. Met 2-2 gingen ze de rust in.

Na de rust leek er een ander elftal te staan; het doel van FVC vinden bleek nu makkelijker. Door mooi samenspel werd het algauw 2-5, een verkregen penalty werd helaas gemist, maar de stoomtrein van fc Harlingen denderde alsnog voort. Kansen werden gecreƫerd; sommigen gemist en anderen, de ene nog mooier dan de andere, werden benut. Dit resulteerde in een dikverdiende 2-9 overwinning van fc Harlingen, waarmee ze de koppositie nog wat langer innemen.

Nu eerst 2 weekenden vrij in verband met de voorjaarsvakantie maar de eerstvolgende wedstrijd op het programma is op 29 februari om 10.15 uur bij en tegen Zeerobben JO15-5M!

Sponsoren