Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO15-1 wint tegen ONS maar moet speler missen

21-11-2022

Vanmorgen was de bedoeling om 7.45 uur te vertrekken vanaf het vierkant. Dit liep even anders omdat David er nog niet was. En omdat er al 2 afmeldingen waren zou het fijn als David wel van de partij zou zijn. Nick trok zijn mobiel uit zijn zak en zou David wel bellen. Ondertussen was Theo al druk bezig met google translate, want hoe zeg je: “waar bist seun?” in het oekraïens? Maar Nick stak ondertussen zonder problemen van wal in het Engels. Wat bleek…?? David was nog thuis!

Iedereen zette al koers richting Sneek, dus ik sprong uit de bus van Theo en onderschepte Evan nog op het parkeerterrein. Terwijl ik met Evan stond te praten stopte er naast ons politie. “Goedemorgen, wij krijgen een melding dat er hier dozen vuurwerk worden overgeheveld.” Ik nam de beste agent totaal niet serieus en Evan grapte ook nog even dat de kofferbak wel open mocht. Na een kort gesprek reden ze verder. David zou opgepikt worden en terwijl ik het verhaal aan Theo vertel zegt hij dat hij zonet nog dozen bouwmateriaal moest verplaatsen in de bus. Daar kwamen ze dus op af! Chapeau voor de melder, die blijkbaar door dozen heen kan kijken. We konden eindelijk vertrekken, 9 uur voetballen tegen ONS in Sneek.

Verder waren we goed gemutst en bemutst want wat was het koud! Ook de jeugd kwam het veld op in thermokleding, handschoenen en mutsen. De opstelling:
Gijs onder de lat.
Verdediging: Tiffan, Mente, Wessel en Viggo.
Middenveld: Daniël, Dominique en David.
Aanval: Nick, Ché en Jesse.
Wissel: Luuk en Eelco.

Na de aftrap was het de spits van ONS die ons gelijk liet schrikken, wat kon die jongen hard lopen! Tijdens een uitbraak moest Gijs gelijk zijn doel uitkomen en maakte een keurige sliding op de bal. De scheidsrechter zag dit anders en gaf een penalty. Deze werd benut en zo stonden we binnen 2 minuten al met 1-0 achter.

Maar zo’n snelle spits hebben wij ook, en Ché zette dit foutje van de scheids weer even recht. Hij schoot beheerst in het hoekje en zo was het weer gelijk. De jongens zette door, ondanks de snijdende koude wind en het loodzware veld. Ché kreeg nog meer kansen maar zijn vizier stond even niet op scherp. Vervolgens liet Jesse zijn kwaliteiten zien en schoot een corner in een keer binnen 1-2. De jongens waren steeds vol in de aanval en dat leverde vele kansen op maar hij wilde er maar niet in en zo bleef het lange tijd 1-2.
Dominique schoot naast, Jesse raakte de paal en Nick kopte net voorlangs. Vlak voor rust was het dan toch Dominique die op de rand 16 meter uithaalde en de 1-3 binnen schoot. De jongens gingen rusten en wij konden ons opwarmen.

Na de rust gingen de jongens door met waar ze gebleven waren, kansen creëren. Eelco was geblesseerd achtergebleven en nu hadden we dus nog maar 1 wissel. Jesse schoot op de lat en in de rebound schoot David over. Af en toe was het erg rommelig en te druk voor het doel van ONS, hierdoor werd scoren wel lastig. Maar dan was toch de 1-4 in de maak, David gaf een hakballetje op Daniël, Daniël twijfelde niet en haalde uit. Vanaf 20 meter (Sasa zei het) ging de bal net onder de lat door.

Toen werd het onrustiger op het veld, grove overtredingen werden er gemaakt door ONS en de scheidsrechter en grensrechter deden niet waarvoor ze gekomen waren. De scheidsrechter hield de kaarten op zak en waarschuwen stond niet in zijn woordenboek. Wel gaf hij nog een penalty omdat Dominque werd neergelegd in het strafschopgebied. Jesse schoot deze binnen en het stond 1-5. Dominique probeerde het even later zelf ook nog maar een keer en ja hoor, ook deze vloog binnen er stond 1-6 op het scorebord. De overtredingen van ONS gingen door, nu werd Nick het doelwit en moest heel wat schoppen incasseren. Uiteindelijk moest hij ook echt op wissel om even te herstellen… Ondertussen schoot Luuk de 1-7 binnen, heel snel en slim in de korte hoek. Nick had echter geen tijd om bij te komen, hij moest alweer aantreden omdat Jesse uitviel…

Met gestrekt been kwam een ONS speler onbesuisd in op Jesse en terwijl Jesse kermend van de pijn op het veld lag vonden de spelers van ONS het allemaal heel erg grappig. Scheidsrechter en leiding grepen niet in. Onze leiding gaf aan dat het misschien verstandig was om de desbetreffende speler te wisselen maar alles tevergeefs. Jesse werd eerst naar de EHBO gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis.

De wedstrijd ging door, er bleef maar 1 manier over om dit gedrag af te straffen en dat deed Daniël. Hij ramt de 1-8 in de touwen. Zo eindigde deze wedstrijd en werd er nagepraat in de kantine. Wij wensen Jesse heel veel beterschap toe.

Volgende week spelen de jongens op de Robbenplaat tegen Zeerobben JO15-3, aftrap is om 10.20 uur.

Sponsoren