Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO15-1 sluit 1e fase winnend af!

10-10-2022

Zaterdagmiddag 12.00 uur, de wind en regen van woensdag hebben plaatsgemaakt voor de zon. JO15 speelt op het hoofdveld, scorebord staat aan en de toeschouwers zitten op de tribune in het zonnetje. Iedereen is klaar voor een mooie wedstrijd tegen SDS/Nijland.

Sinds een aantal weken is het elftal weer compleet. De opstelling:
Gijs onder de lat.
Achterhoede: Eelco, Arad, Mente en Viggo.
Middenveld: Dominique, Wessel en Luuk.
Voorhoede: David, Wesley en Ché.
Wissels: Nick, Daniël, Tiffan en Jesse.

De jongens spelen dus op het hoofdveld en dat betekent dat het kunstgras is ingeruild voor het echte gras, en dat is wennen. Misschien is dat de reden waarom SDS/Nijland die eerste minuten beter is dan Harlingen. En terwijl er op de tribune nog gesproken wordt over het allerkleinste kereltje van de tegenpartij is het juist hij die de score opent! De bal blijft in de kluts hangen en dit kereltje komt als een duveltje uit een doosje tevoorschijn en prikt hem binnen, 0-1.

Even later heeft SDS/Nijland ook de kans op de 0-2 als er een speler alleen op Gijs afkomt, maar Gijs blijft rustig en keert de bal. Harlingen wordt wakker en zoekt de aanval. Ché wordt aangespeeld en sprint over de rechterflank, de tegenstander kan hem niet bijhouden en hangt aan zijn shirt. Een vrije trap volgt, maar ook een gele kaart (in mijn ogen wat overdreven) maar een gele kaart betekent dat je 10 minuten het veld uit moet. De vrije trap levert een kans op voor Eelco, maar zijn schot belandt in de handen van de keeper.

fc Harlingen gaat beter spelen, Dominique gaat bijna vanaf eigen helft ervandoor maar wordt in de 16 meter neergelegd. Een penalty volgt en Dominique gaat zelf achter de bal staan. Beheerst schiet hij de 1-1 binnen. De volgende kans is voor Nick, hij komt oog in oog met de keeper maar schiet naast. SDS/Nijland heeft de handen vol aan fc Harlingen en hangen hierdoor regelmatig aan een shirt maar gelukkig zijn ze van goede kwaliteit 😃
Twee minuten na de gelijkmaker schiet Dominique ook de 2-1 binnen, op links krijgt hij alle ruimte en haalt hard uit. Nog voor rust moet Gijs wederom zijn talent laten zien, weer komt er een speler alleen op hem af. Gijs redt makkelijk, de bal wordt recht in zijn handen geschoten. Met een 2-1 voorsprong gaan we rusten.

Na de rust zoekt fc Harlingen gelijk de aanval, Tiffan krijgt een kans maar hij schiet over. Het spel gaat wat op en neer tot er een goede aanval komt van Harlingen. Nick wordt aangespeeld, draait weg en op het moment dat hij de bal op Ché wil geven wordt hij onderuit gehaald. Weer wordt er een gele kaart gegeven en moet een speler van SDS/Nijland het veld tijdelijk verlaten. Dan komt Jesse het veld in voor Dominique, hij mag na een paar weken afwezigheid zijn eerste minuten weer maken. Jesse krijgt al snel een grote kans, de keeper redt maar heeft de bal niet klemvast. Tiffan is er snel bij en scoort in de rebound de 3-1.

Even later is het weer Tiffan die vrij opkomt en de bal krijgt, hij loopt over links richting het doel en ziet dat Jesse goed meeloopt. Tiffan is niet zelfzuchtig en legt breed op Jesse, die keurig achter de bal blijft. Jesse rondt af en zo is de stand 4-1.
SDS/Nijland blijft ook vechten, en zo komen ze in het strafschopgebied. Viggo doet er alles aan om de bal te onderscheppen en de tegenstander gaat tegen de grond. Nu is het SDS/Nijland die een penalty krijgt en de 4-2 scoort.
De jongens van SDS/Nijland voelen dat er misschien nog wel meer te halen is en doen er een schepje bovenop. Ze zijn het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter, en ja hoor, weer wordt er een gele kaart gegeven en moet voor de derde keer een speler het veld verlaten…

We gaan richting het einde van de wedstrijd als Daniël op rechts de bal krijgt en handig wegdraait van zijn tegenstander. Op dat moment wordt Daniël hard in zijn gezicht geslagen, als de scheidsrechter deze wedstrijd een kaart had moeten geven was het na deze actie. Maar nu gaf hij hem niet… Daniël werd opgelapt en kon gelukkig wel weer verder. Even later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en sluiten we deze 1e fase winnend af en eindigen onze jongens op een keurige 2e plaats achter het ongeslagen Bolsward.

In 2 maanden tijd is deze ploeg ontzettend gegroeid, ze trainen hard en hebben plezier! En dan is dit het resultaat. Ik kijk al uit naar fase 2!

Sponsoren