Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO15-1 neemt punt mee uit Drachten

20-02-2023

Met een licht gehavend twaalftal reist JO15-1 zaterdagmorgen af naar Drachten om tegen Drachtster Boys JO15-3 aan te treden. De wedstrijd start om 11.00 uur op een lastig te bespelen veld waar een straffe wind staat.

Aanvankelijk is het voor beide teams nog wat aftasten, waarbij de bal het middenveld nauwelijks verlaat. De verdediging staat goed, Wessel en Viggo vinden elkaar makkelijk. Gedurende de eerste helft neemt Drachtster Boys het overzicht. Schoten gaan op de lat of zijn prooi voor goalie Che. Een daarop volgende dribbel belandt op de paal. Aanvallend komt fc Harlingen er af en toe uit, waarbij Jesse en Tiffan nog het dichtst bij het doel komen.

Na een kwartier valt de 1-0 voor de thuisploeg: een afstandsschot is onhoudbaar. Reden voor fc Harlingen om aan te zetten, zonder resultaat helaas. Een afstandsschot van Jesse gaat over, een schot van Wesley wordt gestopt en Dominique’s poging belandt in het zijnet. Het zijn de zeldzame Harlinger hoogtepunten voor de rust.

Na rust hebben de mannen de organisatie wat beter in orde, al leidt dat lange tijd nog niet tot uitgespeelde mogelijkheden. Aan de andere kant hoeft Che niet of nauwelijks in actie te komen, ook omdat Drachtster Boys het vizier niet meer scherp hebben staan. Schoten van Jesse, Tiffan en Dominique missen het doel, en ook een door Nick geforceerde corner treft geen doel.

Lange tijd lijkt het enige doelpunt van Drachtster Boys ook de winnende te zijn. Lijkt, want letterlijk één minuut voor het einde weet Jesse na goed druk zetten een terugspeelbal te onderscheppen en de keeper te passeren. Daarmee wint fc Harlingen met hard werken een punt.

Sponsoren