Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO15-1 neemt koppositie over in sleutelduel met Zeerobben JO15-2

12-12-2022

De kou in de mist hangt nog steeds in de lucht als fc Harlingen JO15-1 zaterdagmorgen aantreedt bij en tegen de koploper, Zeerobben JO15-2. Omdat dit voor hen de laatste wedstrijd van het seizoen is, is dit de laatste mogelijkheid om nog een tree te stijgen in de ranglijst. Onnodig om te zeggen dat de mannen gebrand zijn om een goede prestatie neer te zetten.

Dit wordt ook al snel duidelijk nadat Dominique aftrapt namens de bezoekers. Er wordt vlot gecombineerd en het valt weer op dat de spelers elkaar goed coachen. Het goede spel resulteert na 7 minuten in de 0-1, waarbij Dominique met een boogbal de keeper verrast en fc Harlingen terecht op een voorsprong zet. Het zal de opmaat blijken naar een uitstekend duel. Drie minuten later scoort Dominique alweer, ditmaal na een mooie assist van Jesse. Vlak daarna legt Jesse zelf aan, maar zijn schot wordt net overgetikt door de doelman van Zeerobben. De corner van Luuk die daaruit volgt zorgt voor de hattrick van Dominique: 0-3!

Zeerobben doet wel wat terug, maar een makkelijk schot kan eenvoudig door Gijs worden gepakt. De verdediging van fc Harlingen staat goed en zorgt ervoor dat Zeerobben niet of nauwelijks in schietpositie kan komen. fc Harlingen dringt weer aan en na 22 minuten staat de 0-4 op het bord, waarbij Dominique de assist geeft en Jesse kan scoren. In de resterende minuten wordt een schot van Davyd nog geblokt, belandt een kopbal van Jesse op de lat en kan Wesley nog op doel schieten.

De rust wordt gebruikt om op te kunnen warmen en bij te komen. fc Harlingen neemt het initiatief en een schot van Davyd wordt gestopt. Zeerobben komt daarna meer in de wedstrijd. Ze zien een vrije trap naast gaan en een volgende doelpoging door Gijs gekeerd worden. Even later neemt fc Harlingen meer afstand na een lange rush van Jesse: 0-5. Zeerobben geeft nog niet op maar ziet dat Tiffan en Luuk de zaak verdedigend goed voor elkaar hebben.

Nadat Nick een vrije trap nog net gekeerd ziet moet fc Harlingen toch een keer de bal uit het net vissen: Zeerobben weet de eretreffer te maken. Heel lang duurt de euforie echter niet: een verre trap van eigen helft van Viggo komt bij Wessel terecht en die tekent een minuut later al voor de 1-6. Nog een minuut later wordt de eindstand op het bord gezet door Jesse, nadat Wessel het overzicht behield en mooi voor hem klaarlegde.

Door deze overwinning neemt fc Harlingen de eerste plaats over van Zeerobben, dat echter nog een wedstrijd tegoed heeft tegen de nummer 3, Hielpen JO15-1. Hoe dan ook is het seizoen voor fc Harlingen nu al meer dan geslaagd, met mogelijk nog een huldiging in het vooruitzicht. Gefeliciteerd met deze uitstekende prestatie mannen!

Sponsoren