Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Fc Harlingen JO15-1 najaar kampioen!

21-02-2018

HARLINGEN – Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. De JO15-1 van fc Harlingen kon het lang verwachte najaarskampioenschap gaan vieren. De laatste wedstrijd was al gespeeld op 16 december jl. tegen Blauw-Wit’34 en deze werd met 4-1 gewonnen.

Tot aan 27 januari had de enige overgebleven concurrent Scharnegoutum de mogelijkheid om nog twee wedstrijden in te halen. Zij hadden dan minimaal 4 punten moeten halen maar ze hebben geen gebruik gemaakt van het spelen van inhaalwedstrijden. Voor de JO15-1 natuurlijk een goede zaak, alhoewel je het liefst kampioen wordt aan het einde van de reguliere competitie natuurlijk. De huldiging vond plaats na de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie die tegen Beetgum werd gespeeld. Met maar liefst 16-0 werd er gewonnen en het was voor de jongens een complete verrassing dat ze alsnog gehuldigd werden. De ouders, die mede in het complot zaten, wisten deze huldiging geheim te houden en waren in grote getale aanwezig. Daarnaast waren er veel opa’s, oma’s en andere familieleden getuige van een gezellige huldiging. Uit handen van de voorzitter Sandra de Melker en jeugdvoorzitter Hilko Mulder werden er bloemen en medailles uitgereikt.

 

Van de 11 gespeelde wedstrijden werden er 8 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 2 verloren, het doelsaldo was 49 doelpunten voor en 21 tegen. Belangrijk was dat ze gewonnen hadden van de directe concurrenten en dat ze er op de momenten dat ze er moesten staan er ook waren. De groep spelers is aan elkaar gewaagd en vult elkaar prima aan. Maar vooral de sfeer is positief waardoor er ook dingen van elkaar geaccepteerd wordt en de jongens er als team staan. De begeleiders zijn dan ook uitermate trots op deze prestatie en zien de voorjaarscompetitie met veel vertrouwen tegemoet.

VAN HARTE GEFELICITEERD JONGENS!!!

Sponsoren