Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO15-1 kent slechte start bekerronde

12-09-2022

Afgelopen zaterdag stond de 1e wedstrijd van dit seizoen op het programma. De bekerronde wat tegenwoordig fase 1 heet. ‘s Morgens 7.50 uur verzamelen bij het Vierkant om vervolgens om 9.00 uur af te trappen in en tegen Bolsward.

Eerst maar even een update over dit mooie jo15 team.
Afkomstig van de JO14; Gijs, Mente, Arad, Eelco, Daniël, Luuk, Dominique, Wesley, Tiffan en Viggo.
Vorig seizoen ook al JO15; Jesse en Wessel.
Nieuwe aanwinsten; Nick en David.
Nu de kunst aan de leiding Evan, Dennis, Sasa (trainers), Jori en Jeffrey (leiders) om van deze ploeg iets leuks te kneden.

De 11 die vandaag in de basis mochten starten waren; Gijs ( hij staat dit seizoen onder de lat)
Verdediging; Mente, Arad, Nick en Eelco.
Middenveld; Dominique, Daniël, Luuk en David.
Aanval; Wesley en Jesse.
Helaas moest Wessel deze wedstrijd wegens ziekte missen.

De eerste minuten was het even aftasten voor de jongens en al snel was het Bolsward die de aanval opzocht. Gijs moest gelijk in actie komen en kwam hierbij in botsing met de tegenstander, gelukkig kon hij na verzorging weer verder. Even later is het Jesse die een steekpass geeft op Daniël, maar Daniël komt net tekort. Na ongeveer een kwartier spelen is het toch Bolsward die de score opent. Gijs heeft dan al meerdere reddingen verricht maar deze wordt netjes in het hoekje geschoven, 1-0.

fc Harlingen laat de koppies niet hangen en gaan gelijk in de aanval. Jesse mag ingooien en doet dit richting Dominique, Dominique gaat er als een hazewind vandoor en haalt uit, 1-1. Dit nog geen minuut na de 1-0. Helaas duurt het niet lang en staan we weer achter 2-1. Jesse krijgt nog een grote kans maar de paal brengt redding. Voor rust maken we toch de gelijkmaker, Tiffan speelt goed naar Viggo. Viggo schiet maar de keeper keert waarna Tiffan snel reageert en de 2-2 binnenschiet.

Na rust zien we een minder fc Harlingen. Gijs heeft het weer druk en redt meerdere keren totdat Viggo de bal verkeerd raakt en zo het doel in rolt. 3-2. Af en toe komen we er nog uit maar grote kansen levert het niet op. Het is een rommelige 2e helft, Bolsward is steeds een stap eerder en ons middenveld is de kluts kwijt. Hierdoor moet “pokon” Mente (2 koppen groter dan voor de vakantie) aan de handrem trekken en krijgen we een penalty tegen. Zo staat het dus al 4-2. Vervolgens ligt de 5-2 er ook al snel in. Toch blijven de jongens de aanval opzoeken hoe moeizaam het ook gaat, en tijdens zo’n aanval maakt Bolsward hands en krijgen wij ook een penalty. Jesse krijgt opdracht om achter de bal te gaan staan schiet beheerst binnen, 5-3. Bolsward weet nog een keer te scoren en zo eindigt deze wedstrijd in een terechte 6-3 overwinning voor Bolsward.

Woensdagavond staat er een thuiswedstrijd op het programma. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt tegen Oosterlittens, publiek is meer dan welkom.

Sponsoren