fc Harlingen JO15-1 is door overwinning op Scharnegoutum door naar de volgende #knvb Beker ronde!

17-10-2021

Kort na de competitie wedstrijd thuis tegen Scharnegoutum, werden we gekoppeld aan dezelfde tegenstander in de 1e knock-out ronde in de beker. De competitie wedstrijd werd toendertijd 3-2 gewonnen door onze boys. Die wedstrijd voetbalden we tot de 3-0 een zorgeloze wedstrijd, daarna maakten we het zelf onnodig spannend door eigenlijk 2 goals weg te geven. Nu dus een uitwedstrijd in het pittoreske Scharnegoutum. De auto’s zijn tegenwoordig gelukkig standaard uitgerust met navigatie, want de aardrijkskunde les is voor de meesten al even geleden.

Dat de tegenstander de beker serieus nam werd bij aankomst al duidelijk, de plaatselijke Age Tichelaar was met de bladblazer de typische herfst verschijnselen van het veld aan het blazen. Helemaal gerust kwam fc Harlingen niet aan, want door vakantie en blessures misten we Jesse, Bono, Thomas én coach Evan. De bolle lag in Zwolle lekker te chillen in een bubbelbad en stuurde ’s ochtends in alle vroegte filmpjes die waarschijnlijk op z’n “Only fan’s site” staan. Nou zijn we daar niet vies van, maar om 7.30 uur op een katterige maag zulke beelden te ontvangen, nee bedankt Evan 😉😅. De opstelling en het coachen kan gelukkig makkelijk opgevangen worden door Jelmer en Dennis.

Het gemis van de spelers werd opgevangen door de talenten van de JO14-1, bestaande uit Milan, Julian en Gijs. Op het zware grasveld was het fysiek zwaar voor deze jongens, maar op karakter en techniek hebben ze alle drie een uitstekende bijdrage geleverd! De wedstrijd werd op gang geholpen door een jonge talentvolle scheidsrechter die terug kan kijken op een keurige wedstrijd.

De bal rolde nog niet erg lang en Scharnegoutum verraste de verdediging en keeper van fc Harlingen volledig en stond er binnen de minuut 1 – 0 achterstand op het score bord. Deze tik moesten de boy’s even verwerken, maar na een minuut of 10 begonnen we weer ons eigen spelletje te spelen. Aanvoerder David nam z’n ploeg in de lastige openingsfase bij de hand en zorgde voor gevaar door een voorzet op de lat te plaatsen. Davy was zichtbaar op zoek naar zelfvertrouwen op de rechterkant. Met een heerlijk steek pass zette Finn, Davy aan het werk maar was wat slordig in de afronding. We voetbalden steeds meer op de helft van de tegenstander en drongen Scharnegoutum steeds verder naar achteren. Uit een perfecte corner van Chris, kopte David de bal hard achter de uitstekende keeper 1 – 1! Met vertrouwen werd de kleedkamer opgezocht en de meegereisde supporters konden net even wat lekkerder genieten van een bakje koffie.

Zo snel als de 1 – 0 in de eerste helft viel, zo snel prikte Davy de 1 – 2 tegen de touwen. Scharnegoutum speelde de bal wat te kort naar elkaar en daar snelde Davy als een dief in de nacht ervandoor en schoot heel beheerst binnen, fc Harlingen op voorsprong. Vanaf dat moment begon fc Harlingen nog beter te voetballen. De tandem Davy en Finn, die al vanaf de F-jes met elkaar voetballen, begon te draaien. Davy kwam na een één-tweetje met Finn door de defensie en legde keurig de bal bij Finn in de voetjes 1 – 3. Goed uitgespeelde goal, maar de grensrechter stak tot ontzetting van alles en iedereen met een blauw hart de vlag omhoog voor buitenspel… Nou hadden de supporters vooraf meer vertrouwen in de grensrechter van Scharnegoutum dan in onze eigen Remko (😉), maar daar dachten we na de wedstrijd toch even anders over.

Nu had coach Evan in de voorbereiding al aandacht gehad voor beslissingen die in ons nadeel uit kunnen vallen. En dat hadden de jongens goed in hun oren geknoopt, ze bleven onverstoord op zoek naar de bevrijdende 1 – 3. En die viel ook na goed storend werk van Rafaël. De bal viel in de kluts voor de voeten van dezelfde Rafaël die ook al heel beheerst binnen kon schieten. Toen begon de grote wisseltruc van de coach van Scharnegoutum, drie wissels in één keer. De aanvoerder en aanjager werden naar voren geschoven om meer druk op onze solide verdediging te zetten. Door deze omzetting werden we wat meer tot verdedigen gedwongen, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Dit was mede te danken aan een tegenzet van onze coaches die de fysiek sterke Sven opdracht gaf om de aanvoerder uit te schakelen. En dat je Sven wel om een boodschap kan sturen bleek wel uit de ietwat gefrustreerde acties van de tegenstander.

fc Harlingen bleef op zoek naar een goal en die viel ook na een heerlijke voorzet van Chris op Finn die z’n tweede goal van de wedstrijd leek te maken, maar wéér werd deze afgevlagd voor buitenspel. Langs de kant werd er intussen berekend wanneer de wedstrijd afgelopen kon zijn, maar voordat de moeke’s Andrea en​ Judith een antwoord hadden, floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd. Ontlading bij spelers en staf zorgden voor heerlijke taferelen op het veld. Uiteraard werd het feestje in Harlingen nog even verder gevierd met grote dank aan de kantine toppers Patricia en Evelien!