Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO15-1 in het spel beter dan Zeerobben, qua kansen een terechte uitslag

26-09-2022

Zaterdagochtend mochten de jongens van de JO15-1 op bezoek bij Zeerobben. Jesse was afwezig vanwege een blessure, maar er kwam hulp van Jurre en Thomas. De volgende spelers begonnen in de basis:

Op goal: Gijs
Verdediging: Eelco, Arad, Mente en Viggo.
Middenveld: Wessel, Dominique en Luuk.
Aanvallers: Daniël, Nick en Tiffan.
Een volle bank met: David, Wesley, Ché, Jurre en Thomas.

Tijdens de warming-up werd er eens rustig gekeken wie er allemaal spelen bij Zeerobben JO15-2. Klasgenoten, vrienden of oud- teamgenoten? Bekenden waren er zeker. Toen om 10.30 uur het beginsignaal klonk gingen de jongens gelijk vol in de aanval! Natuurlijk moeten hier punten gepakt worden. Zo komt al snel de bal bij Daniël, hij draait goed weg bij zijn tegenstander en legt de bal panklaar op Tiffan. Tiffan haalt uit maar de bal wordt gekeerd door de keeper. Zo komt de bal voor de voeten van Nick, deze denkt niet na en neemt hem in een keer op de pantoffel. 0-1 en we zijn nog maar 2 minuten bezig!

Zeerobben laat het er niet bij zitten en gaat Gijs eens testen. Gijs blijft rustig en een aantal ballen worden recht in zijn handen geschoten. Even later maakt Mente hands, de scheidsrechter twijfelt niet en geeft een penalty. In de ogen van de Harlingen supporters totaal onterecht. De penalty wordt keurig in het hoekje geschoven, Gijs is kansloos. 1-1, tegen alle verhoudingen in.

Voor fc Harlingen komen er vele kansen, van Nick, Tiffan, Dominique en Jurre maar hij gaat er maar niet in. Overtredingen worden er volop gemaakt, met name Dominique moet het ontgelden. Zo snel en behendig, daar zijn veel tegenstanders niet tegen opgewassen en dan trek je aan de noodrem. De scheidsrechter moest dan ook vaak fluiten, dit tot ongenoegen van een aantal Zeerobben spelers. Zij hadden totaal geen respect voor deze man. Ondanks het goede spel van onze jongens was het Zeerobben die scoorde. Een mooie steekpass schoot tussen onze verdedigers door en ook deze werd keurig in de hoek geschoven. We gingen rusten met een 2-1 achterstand.

In de 2e helft stond Wessel op goal, vanwege een blessure van Gijs. fc Harlingen zocht gelijk weer de aanval op. Nu was het onze nieuwe aanwinst Ché die goed doorliep over rechts en de bal voorgeeft op Dominique. Dit schot vliegt zo in de touwen, 2-2!
Ook David krijgt kansen, met zijn loopvermogen is hij niet bij te houden. Nu alleen nog het vizier op scherp. Maar dat gaat zeker nog komen!
Na een kwartier spelen krijgt Wessel ook eindelijk eens een bal, daarna krijgt hij het zelfs nog heel druk. Het spel kantelt wat en Zeerobben krijgt veel corners. Corners die allemaal prachtig worden genomen, gelukkig is er niemand die ertegenaan loopt en kan onze verdediging onder leiding van Mente steeds goed uitverdedigen. Het wordt nog heel spannend maar uiteindelijk blijft het 2-2.

fc Harlingen was in het spel beter dan Zeerobben, maar gezien de kansen van beide teams is een gelijkspel een terechte uitslag.
Zaterdag 1 oktober speelt fc Harlingen JO15-1 een thuiswedstrijd tegen IJVC/Blauwhuis, de aftrap is om 12.00 uur.

Sponsoren