Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO14-1 wint voor de derde keer met 9-1!

26-09-2022

Zaterdagmorgen 9.00 uur, zonnetje schijnt, weinig wind dus het beloofd weer een mooie voetbalmorgen te worden. Eerst is daar de nieuwe groepsfoto, die is mooi geworden!

Na de warming up en tactische bespreking fluit scheidsrechter Daisy om 10.00 voor het begin van de wedstrijd. Zoals vaker is het begin weer chaotisch en is Tzum de eerste minuten een paar keer alleen voor onze keeper Luuk, die een paar mooie reddingen heeft maar na 10 minuten maakt Tzum wel de 0-1.

Dat is even schrikken voor de mannen maar ze gaan er voor! Frederick staat ook deze weer te voetballen tegen een boom van een tegenstander maar wint het duel, weet de bal aan Tommy te geven, die geeft een voorzet aan Jens, die haalt uit maar de keeper redt maar niet klemvast, Matteo maakt de 1-1.

Tzum gaat er weer voor maar onze verdediging bestaande uit Bryan, Daan en Jinne staat nu weer als een huis. Daan veroverd de bal, geeft deze aan Jesper en deze maakt de 2-1. Dan is er een overtreding op Dani, Rutger neemt de vrije bal en Thije maakt de 3-1. In de volgende aanval heeft Jesper een prachtig afstandsschot 4-1. In de 26e minuut is daar alweer de volgende aanval, Jens haalt weer uit, de keeper heeft weer een goede redding maar Thije is er heel goed bij en maakt de 5-1. Tzum wordt wat feller en de wedstrijd komt vlak voor rust iets meer onder spanning te staan, er is een opstootje en Jinne en de aanvaller van Tzum krijgen allebei geel.

Meteen na de rust gaan de mannen er weer voor, Rutger maakt de 6-1. Wouter werkt hard, weet de bal bij Bodhy te krijgen en die maakt de 7-1. Tzum wil nog graag en heeft een lange, snelle spits maar Bryan weet de bal te veroveren en bij Rutger te krijgen, die maakt de 8-1. De jongens willen nu wel heel graag nog 1 keer scoren want voor de derde keer winnen met 9-1 is natuurlijk wel erg leuk! En in de laatste minuut maakt Matteo de 9-1. Mike was helaas ziek maar uiteraard wel aanwezig om de jongens aan te moedigen, beterschap en hopelijk ben je zaterdag weer fit!

Zaterdag 1 oktober moeten de jongens erg vroeg, ze moeten om 8.30 uur uit voetballen tegen Berlikum, we rekenen op veel publiek bij deze kraker…

Sponsoren