fc Harlingen JO14-1 pakt eerste overwinning van het seizoen!

11-10-2021

Na een paar dagen van onzekerheid of de wedstrijd wel gespeeld kon worden, kregen we vrijdag toch groen licht. Om 11.15 uur werd er afgetrapt op een koud en mistig veld, fc Harlingen JO14-1 tegen Zwaagwesteinde JO14-1. Een onbekende tegenstander die net als onze jongens 1x gelijk en 1x had verloren. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De jongens aan onze kant waren helemaal compleet vandaag. Daniël was er voor het eerst weer bij en Wesley en Luuk waren ook hersteld.
De 11 die mochten starten: Lars, Milan, Mente, Eelco, Gijs, Arad, Viggo Z, Wesley, Luuk, Julian en Tiffan. Daniël begon als wissel net als de gastspelers Viggo B. en Chris.

Na het fluitsignaal gingen de jongens goed van start en al snel werd duidelijk dat de jongens een betere wedstrijd speelden dan vorige week. Was het toen rommelig en gehaast, nu konden ze elkaar veel beter vinden en werd er van achteruit veel sneller aangesloten. Zo speel je veel dichter op elkaar en is er altijd wel een medespeler in de buurt die je aan kunt spelen. Ook keeper Lars deed goed mee, maar tijdens een tikkie terug ging het bijna mis. Gelukkig ging de bal naast. Zwaagwesteinde liet ook zien dat ze graag 3 punten mee naar huis wilden nemen, zij kregen ook goede kansen met name in het begin van de wedstrijd. Er was volop strijd van beide kanten, leuk voor de toeschouwers. Tijdens een terugspeelbal van Zwaagwesteinde liep Julian goed door, de pass van de tegenstander was net te kort en Julian profiteerde hier goed van, 1-0. Even later was het Luuk die goed doorliep op rechts, de bal voor gaf op Wesley en de laatste heel beheerst binnen kon tikken. 2-0. Vlak voor de rust trok Milan nog even aan de noodrem, hij moest zijn eigen fout goedmaken. Gelukkig kwam er niks uit de vrije trap. Verder speelde Milan een goede wedstrijd.

Na de rust mocht Daniël eindelijk de eerste minuten van dit seizoen maken. Het goede spel van fc Harlingen ging door en de kansen van Zwaagwesteinde werden goed afgestopt door Mente, Eelco en Arad. Vanuit die verdediging kwam er uiteindelijk een lange bal op Julian en hij zorgde voor de 3-0. Ook Tiffan is een aanwinst voor dit team, hij blijft maar lopen en vecht voor iedere bal. En dit alles met een grote glimlach! In de laatste minuut kreeg fc Harlingen nog een corner, een oplettende Milan zat er nog net tussen met zijn grote teen en dat was genoeg voor de 4-0.

Zo eindigde deze wedstrijd en is de eerste overwinning dik en dik verdiend. Over 2 weken staat er een uitwedstrijd naar Leeuwarden op het programma tegen Nicator. Voor nu gaan we genieten van een prachtige 3e plaats op de ranglijst, tot over 2 weken!