Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO14-1 na zeer pittige wedstrijd toch weer kampioen!

19-12-2022

Zaterdag 17 december 2022: fc Harlingen JO14-1 – Tzum JO14
Scheidsrechter: Jorge Pirez
Grensrechter: Thomas Westra

Alle jongens zijn op tijd op het veld want vandaag is de kampioenswedstrijd! Bij winst of gelijkspel is de JO14 kampioen! De wedstrijd begint, Tzum gaat meteen vol in de aanval, fc Harlingen staat nog wat te slapen of heeft het nog koud want binnen 1 minuut is de stand 0-1.

De wedstrijd gaat gelijk op. Mike veroverd de bal, geeft deze mee aan Jesper en deze geeft hem mooi voor en Matteo maakt de 1-1. Meteen daarna maakt Tzum de 1-2. Het is een erg spannende wedstrijd en er wordt fel gevoetbald. De verdediging heeft houden en keren en Daan, Jinne, Tommy, Frederick en Bryan moeten vaak aan de handtrem trekken. Gelukkig staat Luuk ook erg goed te keepen. Al snel gaan de mannen weer in de aanval modus. Thije pakt de bal handig af en weet deze bij Bhody te krijgen. Dan maakt Matteo de gelijkmaker, 2-2.

De jongens van Tzum zijn veel groter dan de jongens van fc Harlingen dus regelmatig rolt er een van onze jongens over het veld. De scheidrechter heeft het er maar druk mee. Wouter was vandaag te snel voor de verdediging van Tzum. Hij was er door en ging alleen op de goal af, op het moment dat hij wilde schieten kreeg hij van achter een duw in de rug. Penalty, Jens schiet deze goed in, de stand is 3-2 en we gaan de rust in.​

fc Harlingen komt goed uit de box want de mannen gaan meteen weer aanvallen en Rutger knalt met een afstandsschot de 4-2 erin. Het laatst kwartier breekt aan en de sfeer wordt grimmiger en Tzum gaat nog meer fysiek voetballen. Rutger heeft de bal op het middenveld, dan komt een speler van Tzum er aangevlogen en springt hem in de rug. Met een knie en een ellenboog, Rutger ligt op de grond van de pijn. Gelukkig ziet de scheidsrechter het en geeft de speler van Tzum een gele kaart en 10 minuten time-out. Op dat moment scheldt de leider van Tzum, de grensrechter uit. Als de grensrechter wat terug zegt geeft de leider de grens een duw en schopt de bal heel ver weg! De jongens moeten even de kop erbij houden, niet meegaan in het spel van Tzum en de laatste 10 minuten “gewoon” blijven voetballen. En dat doen ze! Wouter is weer langs zijn man, gaat alleen op de goal af en wordt weer binnen de 16 van achter om ver geduwd. Penalty! Dat wordt Tzum teveel waarbij een speler van Tzum volledig ontspoord! We zullen niet verder ingaan op wat er allemaal gebeurde maar de scheidsrechter heeft de wedstrijd gestaakt en veel kinderen ( want dat zijn het nog gewoon hè?! KINDEREN! ) waren helemaal van slag van wat er zich allemaal afspeelde! En dat met nog maar 5 minuten te gaan…

Nadat de tegenstander vliegensvlug vertrokken was, werden de spelers van fc Harlingen goed opgevangen door iedereen en na de heerlijke warme douche werd er voor de JO14-1 toch nog een kampioenfeestje gevierd met patat én vuurwerk!!!

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Sponsoren