Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO13-2 toch nog vol aan de bak tegen Leovardia

02-04-2018

Vanochtend (zaterdag 31 maart) op tijd aanwezig om te vertrekken voor de uitwedstrijd tegen Leovardia. Heerlijk voetbalweer en een mooi veld zorgden voor een lekker gevoel. De jongens begonnen gelijk goed te voetballen wat al snel tot een paar kansen leidde. Helaas stond ook vandaag de paal weer hinderlijk in de weg of was een schot niet helemaal goed gemikt.

Met onze interim keeper Jasper en een sterke verdediging had de tegen partij niet zoveel in te brengen . Er werd mooi overgespeeld en beide backs stonden mooi breed waardoor er veel ruimte was voor een snelle dieptepass. De jongens speelden mooi voetbal en hadden een goal verdiend. Maar ja zelf niet maken en een tegenstander die het op z’n heupen krijgt en met een mooie rush en lob de 1-0 maakte was best wel tegen de verhouding in en onverdiend.
We speelden vanaf dat moment een beetje rommelig maar waren toch nog steeds de beter voetballende ploeg.

In de rust een kort praatje van Paul en Erik waarna we alweer snel op het veld stonden. De 2e helft was nog beter dan de 1ste helft en de jongens hadden ook besloten om tussen de palen te mikken. Er was nog meer strijd en inzet. Kaj zette door en gaf niet op. Hield de bal net binnen en gaf een perfecte voorzet die nog mooier werd binnen getikt door Tijs S. 1-1 En toen werd ook al snel door Ruben 1-2 en door Kaj 1-3 gemaakt. De wedstrijd was in de tas, de jongens speelden mooi voetbal en er was geen vuiltje aan de lucht. Een misverstand tussen Timo en Jasper leidde ertoe dat Jasper aan de noodrem trok waardoor de goed leidende scheids niets anders kon doen dan een penalty te geven.
En die werd perfect genomen, 2-3.
En toen moesten we toch nog even vol aan de bak. Timo, Thijs H, Robbin en Senna speelden verdedigend een puike partij. Boy, Adam en Calvin lieten zien dat ze het duel niet schuwden waardoor we met Siem en Ruben nog een paar keer gevaarlijk doorkwamen. Een mooie redding van de keeper van Leovardia op een schot van Ruben leidde een tegenaanval van Leovardia in waarbij er toch nog een speler door onze verdediging glipte en alleen op Jasper door kon. Jasper verkleinde goed zijn goal en de speler liep de bal over de achterlijn.

De wedstrijd liet zien dat de ranglijst niet altijd alles zegt over de tegenstander. Of lag het aan het feit dat het een inhaalweekend was maar dit was een goede ploeg met een paar leuke voetballers. Onze jongens mogen trots zijn op deze overwinning!

Maandag 2 april is er geen trainen ivm 2e paasdag.
Fijne paasdagen.

Sponsoren