Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO13-2 krijgt loon na werken

08-04-2018

Vandaag moesten we tegen de koploper van de competitie Oosterlittens. Nadat wij met de jongens hadden afgesproken om de stand in de competitie om te draaien (wij staan 2e) begonnen wij aan de wedstrijd.

Oosterlittens begon direct in de aanval maar omdat zij er niet door kwamen trokken zij zich terug en was het de eerste 10 minuten aftasten waar de gaten zaten. Al snel kwam de eerste corner die door Ruben te hoog werd over geschoten. Nu hadden de jongens grip op de bal en Boy werkte zich naar voren met een schot op het doel die helaas bij de keeper kwam. Ook Kai had een kans maar ook deze werd gestopt. Na 20 minuten was het genoeg en Ruben trok een sprint vanaf de middenlijn en scoorde 1-0 zo…die zit .
Na 2 minuten werd het wat druk voor ons doel en na wat heen en weer schoppen van de bal van onze niet nader te noemen spelers werd de bal 2x verkeerd geraakt en de bal rolde over de doellijn. Verdorie! 1-1.

De 2e helft beloofde wat te gaan worden, de jongen roken de overwinning. Binnen 10 minuten wist Tys S. na wat spelers te passeren de bal in het doel te krijgen 2-1 ! Later volgen er een sessie van 6 inworpen. Zodra de bal het veld raakte werd hij weer over de lijn gespeeld. Na wat overspelen rook Siem zijn kans en gaf de bal een poeier maar kwam met een knal op de lat.  Even werden de tegenstanders weer gevaarlijk door dat zij 2 corners kregen maar niet benutte. Even later was er nog een uitbraak van Oosterlittens en hun spits kwam 1 op 1 met Jorn te staan, hij kwam uit zijn doel en dook op de bal terwijl deze geschoten werd!  Nu waren wij weer aan zet, de combinatie Ruben en Tys S. is perfect. De aanval werd ingezet en door de mooie voorzet van Tys kon Ruben deze op afstand in het net knallen 3-1 ! De beer is los, we kunnen niet meer verliezen… Calvin snelt naar voren en maakt 4-1 ! Voor de zekerheid. Na wat heen en weer schoppen van de bal benutte Kai zijn kans en maakte er nog even 5-1 van! Wat een wedstrijd!

De jongens hebben hun belofte waar gemaakt, in de competitie staan zij nu op 1! Dit is loon naar werken, door de inzet van het hele team, toppers! Coach Paul vond dit een traktatie waard en trakteerde iedereen op chips.

Sponsoren