Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO13-2 Kampioen!

28-05-2018

Afgelopen zaterdag speelden wij uit tegen AVV-Terschelling. Het was de match day! Om kampioen te worden moest er wel gewonnen worden. Wij vertrokken om 9.45 uur met de boot. Ruim op tijd kwamen wij aan en er was tijd voor een broodje om daarna rustig aan de warming up beginnen.

De wedstrijd begon direct met een aanval van onze kant maar deze werd gekeerd in een tegen aanval. De toon was gezet, beide teams gingen er voor. Ruben kreeg de eerste kans maar schoot de bal voor het doel langs. Daarna gaf hij een voorzet maar de bal werd onderschept door de tegenstander. Robbin gaf een flinke voorzet op Kai maar deze schoot op de keeper. Dit waren de eerste 10 minuten.
Opeens een uitbraak van de tegenpartij, Jorn kwam uit zijn doel maar tegen 2 spelers is te veel van het goede, 1-0.
Binnen 2 minuten kwam ons antwoord, Ruben geeft de bal voor op Boy hij speelt op Calvin maar kan de bal niet schieten. Terug op Ruben en JAA! 1-1. Dan komt Tys S. naar voren maar schiet naast. Ruben geeft de bal opnieuw voor het doel, Siem neemt aan en schiet te zacht….wat een kans. Ruben heeft de smaak te pakken en passt op Senna die een mooie actie laat zien maar loopt vast in de verdediging. Weer een voorzet maar nu op Siem, hij probeert het met een kopbal..helaas op de keeper. Ruben blijft voorzetten geven , Tys S. krijgt hem goed voor de voeten en na een slalom vliegt de bal in het net, 1-2! Weer is het Ruben die de bal aangespeeld op Siem die mooi vrij loopt, hij schiet over! Tjee wat een kans….De laatste tegenaanval wordt knap gestopt door Thijs H. die alleen nog achterin stond. Het is rust, de jongens worden op het veld bij elkaar geroepen door trainer Erik die zijn praatje houdt en dan drinken, want dat was wel nodig met deze temperatuur.

Oké we gaan weer beginnen. Er moet nu wat gebeuren. Kai neemt het initiatief, hij speelt op Ruben hij speelt op Boy maar loopt vast op de verdediging, dan maar terug op Robbin die de bal op het doel schiet…helaas weer de keeper. Daarna volgen diverse spannende momenten met mooie acties maar daar scoor je geen punten mee. Dan zet Calvin de aanval in en zet voor op Adam, hij tikt de bal op Kai en hij scoort! 1-3. De jongens lijken nu iets te ontspannen, het vertrouwen is weer terug. Senna neemt nu de aanval, hij passt op Kai en hij weer op Siem, het was een mooi opzetje maar strandt in de verdediging. Thijs H. stopt weer een tegen aanval en schiet direct op Senna hij loopt met de bal naar voren passt op Kai, hij geeft vóór op Siem en die scoort, 1-4! AVV geeft niet op en komt terug, de bal komt keihard op de lat, en stuitert omhoog, Jorn kijkt om zich heen ziet geen bal, dan valt de bal achter hem neer en de tegen partij loopt hem erin 2-4 . Verdorie. De volgende aanval van onze kant wordt weer gestopt door de tegenstander, en zij schieten de bal weg van het doel… Adam staat in de 16 meter en hij onderschept de bal die door de lucht vliegt, Boem! Met een enorme knal scoort hij de 2-5! Er volgen nog plaag stootjes maar zonder resultaat,
de eindstand is 2-5. Wat een wedstrijd!

Zelfs bij de trainer en leiding was de opluchting te zien. De wedstrijd werd afgesloten met ieders favoriete onderdeel van de training…5x opdrukken inclusief de trainer en leiders. Na de wedstrijd in de bus terug naar West waar Erik de jongens trakteerde op een patatje, waarvoor dank. De leiding, trainer en spelers kregen een medaille (gekocht bij de Hema) voor het gevoel van kampioenschap. Daarna was er gelegenheid om te voetballen op het strand en te zwemmen. De jongens hadden een mooie tijd met elkaar. De ouders die mee waren als supporters streken neer bij De Walvis voor een drankje. Het was een mooie dag voor iederéén, wat hebben de jongens een groei mee gemaakt, en daar is dan ook het resultaat naar. Erik bedankt voor je inzet als trainer!

Sponsoren