Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO13-1 wint van SC Franeker en zet koers naar kampioenschap!

16-05-2022

Na een paar weekenden rust mochten de jongens van JO13-1 weer voetballen! Om 10.30 uur stond de wedstrijd tegen SC Franeker JO13-3 op het programma. 9.30 uur was iedereen aanwezig, eerst naar de bestuurskamer voor de bespreking met trainers Wiepke, Aaron en Nick, naar de box snel om kleden en het veld op voor de warming up. Stipt 10.30 uur floot Bote Teerling voor het begin van de wedstrijd.

Zoals altijd was het begin rommelig en chaotisch. De jongens kwamen voor de goal creƫerden wel kansen maar het lukte niet om te scoren. In de 20e minuut weet Bryan de bal van een tegenstander af te pakken en bij Mike te krijgen, deze geeft een pass aan Wouter, die geeft een voorzet en Matteo maakt de 1-0. Pal voor de rust geeft Wouter nogmaals een prachtige voorzet, deze keer aan Jens, deze maakt de 2-0 wat ook de rust stand is.

In het begin van de tweede helft pakt Jesper op het middenveld de bal op en maakt een lange rush naar voren en maakt de 3-0. Het middenveld bestaande uit Thije, Tommy, Dani en Mike staat deze fase erg goed te voetballen. Thije neemt de bal van het middenveld mee naar voren, geeft een voorzet aan Jens en daar is de 4-0!

De jongens worden even slordig en dit wordt afgestraft door Franeker, de stand is 4-1. Maar de jongens gaan gewoon verder, Rutger pakt de bal en geeft een pass richting Matteo en deze maakt de 5-1 Onze keeper heeft het deze wedstrijd niet erg druk maar staat altijd klaar voor een terugspeel bal. De verdediging bestaande uit Jinne, Rutger, Frederick kunnen mee naar voren omdat Franeker niet veel druk zet. Frederick geeft een lange bal naar voren, daarop volgt een valpartij waar Jesper handig van weet te profiteren en maakt de 6-1. In een van de laatste minuten krijgt fc Harlingen nog een corner waaruit Mike scoort, de eindstand is 7-1!
Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Zaterdag spelen de jongens alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Ze moeten om 9.00 uur uit voetballen tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO13-2. Bij gelijkspel of winst zijn de jongens kampioen!! We hopen op veel publiek!

 

Volg onze socials en blijf op de hoogte van het laatste nieuws bij fc Harlingen

Sponsoren