Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO13-1 toont veerkracht in spannende bekerduel

21-10-2019

Harlingen JO13-1 toont veerkracht in spannende bekerduel tegen SJO Arum/Stormvogels 64 JO13-1

De jongens presteren in de competitie naar behoren en staan momenteel verdienstelijk op plek 4. Vandaag staat een geheel andere wedstrijd op het programma. Een bekerduel met als resultaat een winnaar en een verliezer. Een duel die desnoods met penalty’s beslist kan worden…

Thomas en Sven zijn vandaag helaas niet van de partij.

De wedstrijd begint om 09:00 uur op het sportcomplex van Arum. De beginfase is veelbelovend en fc Harlingen zet druk via de linkerzijde, waarbij Raphael behendig de tegenstander wegzet en een schot op doel weet af te werken. De keeper laat zien dat hij beschikt over souplesse en weet de bal al springend uit het doel te houden. De fase daarna is van beide zijden erg rommelig, waarbij de flankspelers diverse malen buitenspel worden gevlagd. De tegenstander weet langzaam maar zeker overwicht te creëren en laat de bal veel makkelijker over het grasveld circuleren dan fc Harlingen. Onze jongens zijn net steeds twee stappen te laat of lopen te lang met de bal aan de voet, waardoor de tegenstander makkelijk de bal kan onderscheppen.

Arum/Stormvogels weet in deze fase eenvoudig de vrije man te vinden. Zo wordt een interceptie door hun verdediging omgezet tot prachtige aanval over de rechterflank. Een voorzet wordt gecontroleerd aangenomen door hun spits op de borst en wordt vervolgens verwoestend via onderkant van de lat in het doel geschoten. Dit geeft onze verdedigers het nakijken en onze keeper Milan is compleet kansloos. Ondanks dat fc Harlingen via de uitstekend spelende Jurre op het middenveld wel druk probeert te zetten, lukt het ondanks diverse pogingen van onze spitsen (Raphael, Ruben, Jesse en Wesley) niet de bal achter de keeper te krijgen. Bij een omschakelingmoment weet de spits van de tegenstander onze verdedigers de loef af te steken en slalomt dwars door onze verdediging en zet de ruststand op een terechte 2-0. Onze inzet in de eerste helft is te slap en mist elke overtuiging om er een echte wedstrijd van te maken.

Een mix tussen de warme thee en de verbale woorden van de coaches hebben klaarblijkelijk indruk gemaakt op de jongens, want in de tweede helft wordt er echt gevoetbald als een eenheid. Het verschil tussen de eerste en tweede helft is zelfs zo groot, dat je begint te vermoeden dat de coaches en trainers (Jori, Jesse en Remko) beschikken over druïde krachten. De jongens coachen elkaar en de verdediging (Viggo, Gijs, David, Chris) weet via goed combinatie voetbal feilloos het middenveld te vinden. Jurre zet via een steekpass Ruben vrij voor het doel en via een kluts weet hij het net te vinden. De spanning is weer helemaal terug. Aangemoedigd door de meegereisde ouders en door de net gearriveerde JO15-1 (die na onze jongens moeten spelen) beginnen de jongens vleugels te krijgen en wordt er gerealiseerd dat van alle onbelangrijke dingen voetbal toch echt de belangrijkste is! De druk wordt opgevoerd, waarbij onze backs (Gijs en Chris) de tegenstander op hun eigen veld vastzetten. Het is in deze fase eenrichtingsverkeer, waarbij prachtige combinaties worden getoond. Raphael weet wel raad met een buitenkansje en zet de stand op 2-2.

De druk wordt alsmaar groter en het vertrouwen, fanatisme en felheid van onze jongens nemen toe. Het is zowaar een echte bekerwedstrijd geworden! De jongens voelen dat ze nu moeten toeslaan. We zitten inmiddels in blessuretijd en Arum/Stormvogels probeert met man en macht onze middenvelder in toom te houden. Viggo, Wessel en Jurre zijn in deze fase niet te stuitten. Er wordt een overtreding gemaakt door de tegenstander en de bal ligt op een prachtige positie, ongeveer 18 meter van het doel. Ruben neemt plaats achter de bal en schiet de bal laag over de grond en via een onnavolgbare flipperkast effect wordt de bal door diverse spelers van richting veranderd en vindt uiteindelijk het net. De eindstand in deze spannende bekerwedstrijd is 2-3 voor onze jongens! Een uiteindelijk verdiende overwinning.

Een compilatie van deze wedstrijd in de vorm van een filmpje is ook te vinden op YouTube

Sponsoren