Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO13-1 laat dure punten liggen tegen SJO O/H/H

23-05-2022

De laatste competitiewedstrijd voor JO13-1…… Het was weer vroeg, 7.30 uur verzamelen bij fc Harlingen! Om 8.00 uur komen we aan bij SJO Oudega/HJSC Heeg, dat was waarschijnlijk voor onze tegenpartij ook nog vroeg want alle deuren zaten nog op slot. Al snel kwam er iemand om de deur open te doen naar de box maar de kantine zou pas open gaan in de rust….. Dat was even schrikken voor de mee gereisde ouders! Gelukkig mochten we in de Opkeamer toch nog genieten van een kopje koffie.

Al snel zijn de jongens buiten voor de warming-up. Ze zijn duidelijk wat gespannen want als ze vandaag winnen zijn ze kampioen….. Om 9.00 uur begint de wedstrijd en al snel is duidelijk dat dit niet de makkelijke wedstrijd wordt wat werd verwacht tegen de onderste club van de competitie. Daar komt ook nog eens bij dat de jongens de eerste 10 minuten altijd wat zoekende zijn. Binnen 5 minuten staan de mannen dan ook 2-0 achter! Dat was voor een ieder enorm schrikken!

Gelukkig lieten ze de kopjes niet zakken. Ze beginnen te voetballen en te knokken. Jens pakt de bal af op het middenveld, geeft de bal aan Wouter, die geeft een lange bal aan Jesper en die maakt de 2-1. Het middenveld bestaande uit Thije, Tommy, Dani en Mike staat deze fase erg goed te voetballen. Thije pakte de bal en geeft deze mee aan Mike, die geeft een perfecte steekpass op Jens en deze maakt de 2-2. Helaas maakt Oudega meteen in de volgende aanval de 3-2. In de laatste minuten van de eerste helft krijgen de jongens nog een corner. Wouter neemt de corner maar deze is niet goed. Gelukkig rent hij er achteraan en geeft de bal nog een enorme knal en daar is de 3-3. Dit is ook de ruststand.

De tweede helft moeten de jongens tegen de wind in voetballen en het is ondertussen hard gaan waaien. Ze moeten knokken voor alle ballen! Frederick weet de bal te overwinnen en neemt deze mee naar voren en geeft deze aan Matteo, die haalt uit maar de keeper van Oudega is vandaag erg goed! De verdediging bestaande uit Jinne, Rutger, Daan en Bryan moet keihard aan de bak. Gelukkig weet Luuk heel veel ballen tegen te houden. Na 10 minuten weet Rutger de bal handig af te pakken en geeft deze mee aan Dani, die krijgt de bal bij Jens en die maakt de 3-4!! Hierna volgt een spannende periode… Oudega heeft 2 hele goede aanvallers en Daan en Tommy moeten er bovenop zitten. Bryan staat nu ook weer in de ​ verdediging en weet ook veel aanvallen te stoppen. Helaas komt Oudega toch nog 1 keer door “de muur van verdedigers” heen en scoort de 4-4. Dit is de eindstand.

De JO13 staat op dat moment wel bovenaan maar AVC en LSC kunnen bij winst nog kampioen worden. Ze hebben dan evenveel punten en dus gaat het om het doelsaldo. Gelukkig hebben de jongens in de voorgaande wedstrijden altijd veel doelpunten gescoord. AVC wint later die dag met 0-4 van Franeker, de jongens staan op dit moment nog bovenaan. LSC moet nog 2 wedstrijden spelen, het is voor de jongens dus nog even afwachten wat de uitslagen daarvan worden…..

Sponsoren