Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO13-1 bereikt zijn eerste doel

18-09-2019

FC HARLINGEN – Zaterdagmorgen half tien stond de wedstrijd gepland tegen SDS/Nijland JO13-1. De jongens en tegenpartij stonden er allemaal al klaar voor. De supporters zagen leider Jori wat onrustig voor de kantine ijsberen met de vlaggen in de hand. Wat is er aan de hand? Ahhh daar zagen we Noah Postma met het “Swit op et gebit”. Hij wilde de wedstrijd fluiten maar kreeg pech met de fiets. Hij overwoog de ANWB te bellen maar besloot de ketting zelf te repareren want er was wel haast bij. Er stond immers een veld vol jeugd op hem te wachten. Nog even de handjes gewassen, anders kunnen de leiders niet netjes en schoon worden begroet.

Dus zo begon de wedstrijd iets later dan gepland. David zat nog in de herstelperiode maar was op de bank aanwezig om zo zijn teamgenoten langs de lijn aan te moedigen. Omdat zo’n groot veld toch wat extra zuurstof neemt was Moumen bereid gevonden om mee te doen.

Het ging beide kanten op. De jongens waren wat onrustig aan de bal en ze vergeten echt te voetballen. Hierdoor dwingt SDS/Nijland nu het spel af. Maar door ook elkaar te coachen zien we toch ook mooie acties richting de goal.

9.52 uur: Viggo Z. een mooie schot op goal maar de keeper houdt hem net tegen. SDS/Nijland gaat weer in de aanval. 9.54 uur: Chris schept de bal maar raakt de tegenstander. De tegenpartij weet toch waar ze scoren moeten, ze hebben kansen. Maar Milan staat in het goal zijn mannetje wel. Een mooie opbouw via Jesse naar Rafael maar de bal komt niet voor de goal. En weer 1 via Jesse, Viggo Z en Ruben maar ze komen helaas niet door de verdediging van de tegenstander heen.

fc Harlingen mag een corner nemen. Chris geeft voor. De bal wordt weggewerkt door de tegenstander maar Jurre onderschept. Hij schiet van afstand maar jammer genoeg zo in de handen van de keeper. En weer gaat het spel de andere kant op.

10.00 uur: Oei, fc Harlingen kruipt door het oog van de naald. Gelukkig gaat de bal net naast. Milan stuurt het team goed aan vanuit zijn goal. Onze gast speler Moumen heeft een grote kans maar de bal gaat net naast.

10.11 uur: En dan wordt het doorzetten beloond. Wesley geeft een voorzet, Jesse speelt op een kleine ruimte 3 man voorbij en krijgt de kans om uit te halen. Yes 1-0. En dan is het rust. Pff even bijkomen.

Na rust staan alle jongens op de middencirkel, armen op de schouders. Er wordt even stilgestaan bij het feit dat op de club het verdrietige bericht was ontvangen dat de vader van Ingrid Hoeksta is overleden. Ingrid is een zeer gewaardeerd lid en vrijwilligster van de club. Respect jongens. We wensen Ingrid en familie veel sterkte!

Even schakelen en dan weer los. fc Harlingen gaat goed van start. Maar SDS/Nijland gaat ook door. Het wordt even gevaarlijk voor de goal van fc Harlingen maar Thomas en Gijs voeren de opdracht die ze in de rust hebben gekregen van de leider en trainers goed uit. Maar Milan moet wel bij de les blijven.

10.26 uur: Een schot op goal maar deze mist kracht en Milan kan hem goed stoppen. En fc Harlingen is weer aan zet. Wessel passt naar Rafael en dit levert een corner op. Dan is er en mooie kans voor Moumen. Oei net niet.. Weer is het fc Harlingen die rustig opbouwt en Wesley kan een mooi schot lossen. Maar… de keeper weet hem te keren.

10.30 uur: Jurre neemt een corner maar de bal komt niet bij een speler van fc Harlingen. Ze willen te graag en het wordt wat rommelig. Zowel fc Harlingen als SDS/Nijland liggen regelmatig op de grasmat onderuit. Zouden ze last hebben van de graspollen??

Oei.. mazzel, bal net voorlangs bij Milan. Corner voor SDS/Nijland. Er komt een goeie kopbal maar Milan gunt ze geen doelpuntje. Het spel gaat over en weer. 10.38 uur: Vrije trap voor fc Harlingen en Ruben neemt strakke bal maar schiet net naast. Behoorlijke overtreding op Viggo. De coach van SDS/Nijland vond het ook te gek. Speler wordt acuut gewisseld. Viggo kan niet verder spelen.

De wedstijd gaat heen en weer. Viggo Z. passt naar Rafael en er ontstaat een mooi duel. Rafael moet het opnemen tussen 2 spelers van de tegenpartij. Even later wordt Viggo Z. onderuit gehaald in het stafschop gebied en de scheids kan niet anders dan een penalty te geven. Chris neemt deze en schiet beheerst in de linker hoek en ondanks dat de keeper in de goeie hoek zit is het wel een goal! 2-0

Vlak hierna wordt er ook afgefloten. Er is hard gewerkt door alle jongens en gelukkig werd dit beloont met winst!Coaches, scheidsrechter en lijnrechter bedankt! Foto’s van deze wedstrijd zie jeĀ hier

Viggo B. is later toch nog maar even naar de dokterswacht gegaan omdat hij veel last had van zijn voet. Gelukkig is het niet gebroken maar behoorlijk gekneusd. Inmiddels gaat het iets beter met hem.

Sponsoren