Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO12-1 wederom KAMPIOEN!!!

21-12-2021

FASE 1
Na de zomervakantie begonnen de jongens onder leiding van Aaron Bouwhuis te trainen en na verloop van tijd begon het team als een malle te draaien. Nieuwe spelers sloten zich aan en de 1e fase van de najaar competitie begon op zaterdag 6 september 2021 met een thuiswedstrijd tegen SDS JO12-1. fc Harlingen wist deze met 9 – 1 te winnen. Peter IJdema zat op zaterdag 18 september langs de lijn bij de wedstrijd fc Harlingen JO12-1 – SC Bolsward JO12-3 en de foto’s die hij maakte zie je HIER . De wedstrijden daarna werden ook allemaal gewonnen en tijdens de laatste wedstrijd, tegen Zeerobben JO12-3 werd het kampioenschap een feit want Zeerobben werd met 14 – 0 aan de kant geschoven!

TIJD VOOR FASE 2!
Een klasse hoger en de jongens hadden er weer zin in! Na 2 vrije weekenden begon JO12-1 op zaterdag 30 oktober 2021 aan de 2e fase van de najaar competitie en wederom werden vele wedstrijden gewonnen. Zoals tegen AVV JO12-1 en Foto’s van deze wedstrijd zie je HIER en zijn gemaakt door Peter IJdema.

De enige wedstrijd die echt “lastig” bleek, was die tegen SC Bolsward JO12-2. Deze eindigde in een 1 – 1. Maar in de wedstrijden erna werd er weer volop gestreden en gescoord! De laatste wedstrijd werd afgelopen zaterdag gespeeld. En wat denk je? Wéér tegen Zeerobben maar dit keer kwam het team van JO12-2 naar fc Harlingen.

De wedstrijd begon rommelig en gehaast aan Harlinger kant en het waren toch zichtbaar de zenuwen die hen parten speelden. Na een minuut of 12 spelen was het fc Harlingen die de score opende. Van achteruit werd de bal via het middenveld gespeeld en was het Jinne die een prachtige pass op Jesper gaf. Tussen 2 verdedigers door wist hij de bal langs de keeper te schieten, rechtsonder in het hoekje. Daarna was fc Harlingen niet meer stoppen en bij een stand van 9 – 0 vond de scheids het welletjes en werd er afgefloten. De penalty reeks die normaal gesproken na een wedstrijd genomen wordt, daar had de tegenpartij geen zin meer in en dus werden de handjes geschud en kon het kampioensfeestje voor fc Harlingen JO12-1 gevierd worden!

Na de huldiging op het veld snel douchen om daarna in de kantine aan de patat te gaan. De jongens werden stuk voor stuk persoonlijk gefeliciteerd door voorzitter Nico Beuker en uiteraard schalde het “We Are The Champions” lied door de kantine. Een prachtige afsluiting van een daverend seizoen. Na de winterstop gaat het team als elftal verder, op naar het grote veld! Een nieuw avontuur met nieuwe uitdagingen waarbij het team na de winterstop fc Harlingen JO13-1 gaat heten. Het zal 1 groot leermoment worden, maar ze zijn er stuk voor stuk klaar voor!

Alle foto’s van de kampioenswedstrijd van afgelopen zaterdag zie je: HIER

 

Oh en voor alle statistieken….zie nog even hieronder…

FASE 2: Met 6 wedstrijden gespeeld, 5 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en niks verloren. Maar liefst 56! doelpunten gemaakt en slechts 10 tegen gekregen. Niet meer in te halen en dus… de terechte kampioen!

Sponsoren