Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO12-1 net iets te laat wakker…

24-01-2023

Het was weer een vroegertje voor de JO12-1. Nadat er om 8 uur ‘s ochtends verzameld was bij het sportpark van fc Harlingen, werd in het donker de reis naar Deinum ingezet. Tegenstander S.F Deinum JO12-1. Het laatste stukje rijden was hier en daar nog even glad en rond half 9 kwamen de spelers en begeleiders aan op een grotendeels koud en wit sportpark bij Deinum. Terwijl de spelers bezig waren met de warming-up, warmden in de tussentijd de begeleiding zich met een kopje koffie op.

Om 9 uur werd er afgetrapt en S.F. Deinum zette direct druk. Met veel kunst en vliegwerk en een hoop geluk, wist de tegenstander de eerste helft niet te scoren. Onze jongens waren er met de kop niet bij, en waarschijnlijk was het vroege tijdstip ook niet echt motiverend. Er was bij ons geen middenveld en als er al een bal naar voren werd getrapt belandde deze bij de tegenstander. Met 0-0 werd de rust ingegaan.

Na de rust het zelfde beeld. Deinum speelde weer veel voor onze goal en ondanks onze goede keeper werd al snel de 1-0 gemaakt. fc Harlingen probeerde zich te herpakken en kreeg wat meer kansjes. Alleen halverwege de 2e helft wist Deinum weer te scoren. Met een 2-0 achterstand werden onze jongens eindelijk wakker. Er werd nu mooi en beter overgespeeld, de ruimte werd opgezocht, er werden meters gemaakt maar bovenal werd er samengewerkt. Hierdoor speelden we meer voor het doel van onze tegenstander, wat resulteerde in een goal voor ons. Ondanks nog een paar goede kansen, was fc Harlingen net iets te laat wakker geworden. Met 2-1 op het bord werd er afgefloten.

Na de penalty’s en elkaar de handen te hebben geschud ging iedereen snel naar de kleedkamer voor een warme douche. En ondanks het verlies hebben onze jongens alweer zin in de volgende wedstrijd. Ten eerste, ze hoeven pas om 10.15 uur uit tegen SC Berlikum, dus ze kunnen nog even uitslapen. En ten tweede weten ze nu, dat als ze samenwerken en overspelen er heus wel winst te behalen valt!

Sponsoren