Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO12-1 kampioen 1e fase na winst op sc Bolsward JO12-3?

10-10-2022

Afgelopen zaterdag moesten de spelers van de JO12 en hun begeleiders weer vroeg uit de veren. Om 08.00 uur werd er vanaf het sportpark van fc Harlingen verzameld, om vervolgens naar Bolsward te gaan. Tegenstander deze dag was SC Bolsward JO12-3.

Onze jongens hadden er zin in, het was ook een belangrijke wedstrijd. fc Harlingen stond nog nummer 1 in de competitie, en SC Bolsward zat als nummer 2 er vlak achter. Om 9 uur werd er afgetrapt en fc Harlingen zette direct druk. Er werd mooi overgespeeld, en hierdoor kwam fc Harlingen redelijk snel op voorsprong. Halverwege de eerste helft was het al 0-2. Met deze voorsprong wisten onze jongens dat er meer te halen was. Hierdoor werd er minder overgespeeld en liep het vaak vast in de verdediging van de tegenstander, of ging de bal er net niet in. Ook onze verdediging en keeper moest steeds vaker aan het werk. Desondanks gingen we met 0-2 voorsprong de rust in.

fc Harlingen kwam na de rust opgewekt het veld weer op, in gedachten hadden ze de wedstrijd al gewonnen. Dat het toch nog spannend werd bleek al snel. SC Bolsward zette snel druk en had een paar goede kansen. Onze jongens beseften dat het nog geen gelopen race was, en met kunst en wat vliegwerk, werd er nog 2 keer gescoord. Er had nog wel meer ingezeten maar bij affluiten was het 0-4 voor fc Harlingen.

Hierdoor staan ze met 1 wedstrijd minder gespeeld bovenaan in de competitie, en zijn ze (officieus) kampioen van deze ronde. Het is nog onduidelijk nu of dit zo blijft, of dat ze de wedstrijd nog moeten inhalen. Onze jongens interesseerde het allemaal niet, ze hadden gewonnen, en met het vooruitzicht dat ze eerst herfstvakantie hebben, werd met een goed gevoel weer naar Harlingen afgereisd.

Sponsoren