Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO11-3 wint van sc Franeker JO11-3

18-02-2018

Fc Harlingen JO11-3 komt zeer sterk uit de winterstop. Dat lieten ze vorige week al zien tegen AVC waarin het 6-2 werd voor de Harlingers. Deze keer vertrok de delegatie al vroeg richting Franeker waar sc Franeker JO11-3 de tegenstanders waren. De Harlingers maakten het in de eerste helft wel erg spannend maar bleven de druk goed uitoefenen. Leider Jori beschikte over een bijna gehele fitte ploeg. Alleen Mente ontbrak nog wegens ziekte. De opstelling: Lars op goal met Gijs en Chris daarvoor. Op het middenveld Wessel met voor hem Wesley, Jesse en Daniël. Milan zou al snel invallen maar begon op wissel. De velden waren behoorlijk wit maar er kon gewoon gevoetbald worden. Om 8.45 uur klonk dan ook het fluitsignaal.

Na het bekende aftasten begint fc Harlingen met de aanvallen. In 1 van de eerste aanvallen krijgt Wesley een pasje vanuit het midden van Wessel die vanaf links op wist te komen. Wesley past naar Jesse die vervolgens verwoestend uithaalt maar de keeper houdt wonderbaarlijk. Maar hij was gewaarschuwd! Even later een goede terugspeelbal op Lars en wanneer Lars ver uittrapt, pikt Wesley de bal op. Hij past naar Wessel op links en Wessel past door op Daniël die vervolgens goed om hem heen kijkt en Jesse vrij ziet staan. Jesse twijfelt niet en scoort de 0-1.
Gijs en Chris ruimen goed op achterin en dat is soms ook heel hard nodig want als Franeker eenmaal een kans krijgt dan benutten zij deze ook goed. Na 17 minuten spelen gaat fc Harlingen niet goed achteruit met z’n allen waarbij Franeker profiteert en scoort de gelijkmaker. Fc Harlingen blijft rustig en bij de aftrap is het Milan die de bal verovert en past naar voren op Wessel. Na wat kapbewegingen komt ie erdoor en dribbelt richting doel. Een prachtig pasje op Wesley en hij tikt zo de 1-2 binnen. Wesley krijgt ook de 1-3 op naam maar eigenlijk moet hij die een beetje delen met Milan want Milan weet na wat gekluts voor de goal van Franeker de bal op zijn slof te krijgen en haalt erg hard uit. Wesley tikt de bal nog net even aan zodat hij zeker weet dat de bal over de lijn gaat.
Vlak voor rust trapt Franeker af, krijgt zijn 2e kans en scoort deze ook. 2-3. Rust.

 

In de 2e helft staan Milan, Wesley en Daniël voorin. Wessel op het midden en Gijs en Chris in de achterhoede met natuurlijk de altijd zekere Lars op goal. Franeker wist in de eerste helft aardig bij te blijven qua stand en ook nu scoort eerst Wesley 2-4 waarop Franeker 1 minuut later het antwoord geeft door 3-4 te maken.
Fc Harlingen maakt mooie combinaties en 1-tweetjes. Ze kijken meer in de rondte en zoeken de vrije ruimte op. Achterin geven de jongens Franeker geen kans meer en houden Gijs en Chris het hoofd koel. Wanneer Franeker een corner neemt en eigenlijk totaal verkeerd schiet, zet Jesse de aanval op. En wat voor 1! Langs de lijn geeft ie een tikje op Wessel en Wessel tikt hem terug op Jesse waarbij hij de 3-5 op de scoreborden zet. Ook de 3-6 en de 3-7 komen van Jesse, mede door uitstekend aangeven van Daniël. Uiteindelijk is het Wesley die de eindstand op 3-8 zet.
De jongens hebben plezier, dat zie je in alles. Dansjes, juichjes, het komt allemaal voorbij in de wedstrijd. En dan lukt ook alles! Dit team kunnen we in de gaten gaan houden! Nu eerst 2 weekenden vrij van competitie maar op 10 maart staan ze er ongetwijfeld allemaal weer. En dan mogen ze het thuis laten zien tegen LAC Frisia 1883 JO11-8. Hoe laat? Om 10.15 uur, mis het niet!!!

Sponsoren