Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO11-3 boekt 5e overwinning op rij!

08-04-2018

JO11-3 was er klaar voor! Het leukste maar ook altijd het spannendste wedstrijdje stond afgelopen zaterdag op het programma waarbij Zeerobben JO11-5 de tegenstanders waren. Niet dat onze jongens tegen hun opkijken, nee integendeel! Maar je voetbalt toch tegen klasgenootjes en vriendjes en het was daarom ook al de hele week het gesprek van de dag. Maar onze jongens hadden een heerlijk trainingsweekje gehad en leider Jori had ze stuk voor stuk klaargestoomd voor deze dag. De mouwen werden opgestroopt en met een compleet fit team werd er afgetrapt om 12.00 uur.

En natuurlijk begint zo’n wedstrijd met het bekende aftasten. Maar nadat fc Harlingen twee keer achter elkaar mocht ingooien was het Jesse die op het midden de bal kreeg en hij besloot van afstand de keeper maar eens te testen. Die had dit niet verwacht en de 1-0 stond op het score bord!
Na deze goal speelde de wedstrijd een beetje op het middenveld af. Af en toe kwam Zeerobben wel door de verdediging van fc Harlingen heen maar ze vergaten af te ronden. Wanneer fc Harlingen een corner neemt is het Gijs die achter de bal gaat staan. Hij zet de bal hoog voor, precies op maat voor Wesley en hij schiet de bal hard binnen de touwen, 2-0!
Precies 2 minuten later was het weer raak voor fc Harlingen. Bij een ingooi krijgt Wessel de bal en hij passt naar Daniël. Vervolgens ziet Daniël Chris vrij staan en schiet de bal achter de keeper waardoor het 3-0 staat. Bijna wist Milan even later de 4-0 in te koppen doordat hij de bal, via een 1-tweetje tussen Daniël en Chris, van Chris kreeg maar hij mistte nog maar net… De verdediging had niet veel te doen in deze eerste helft. Dit zou in de tweede helft wel anders worden…maar eerst ranja!

Na de heerlijke ranja in de box en een praatje van onze geweldige leider kwamen de jongens fris weer het veld in. Ze stroopten wederom de mouwen weer op en zouden het klusje wel eens even klaren. Maar in deze tweede helft kregen we een heel ander spelbeeld te zien. Het begon bij een doelpunt van Zeerobben. Er werd wat slordiger gevoetbald door fc Harlingen, met name in de tweede helft van die tweede helft. Even later werd het ook nog 3-2, door een klein inschattingsfoutje van de Harlinger verdediging kwam de bal achter de Harlinger verdediger waardoor Zeerobben vrij gemakkelijk kon scoren, via de paal in de korte hoek, 3-2. Jaha, en dan moesten die mouwen toch écht opgestroopt worden. Niet omdat het zo heerlijk warm weer was maar omdat fc Harlingen het nu niet meer uit handen mocht gaan geven. Keeper Lars bracht in deze tweede helft een aantal cruciale reddingen maar ook Mente was een ware muur voor de aanvallers van Zeerobben. Langzaam tikten de seconden weg en gelukkig klonk dan daar het verlossende fluitje van de uitstekend fluitende scheids.

Wederom een prachtige overwinning in de bûse. Overwinning nummer 5 om precies te zijn en hiermee blijven ze op de eerste plaats staan. Een goede reden van leider Jori om de jongens te trakteren op patat. Op naar komende zaterdag. Want dan spelen de jongens een uitwedstrijd in Arum tegen Arum JO11-2.

Foto’s van deze wedstrijd zie je HIER

Sponsoren