Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO11-1 wint van Akkrum

09-11-2018

fc Harlingen JO11-1-Akkrum JO11-1; 4-0

Afgelopen zaterdag, onder een lekker najaarszonnetje, speelden de jongens van JO11-1 thuis tegen Akkrum JO11-1. Deze keer even zonder Coach Jori maar met hun vaste trainers trapten ze om 9.30 uur af in de volgende opstelling:

Op het doel Lars, achterin Chris, Milan en Mente. Het midden werkt gevormd door Gijs en Wessel en de spitsen die starten waren Jesse en Daniel.

Het begin van de jongens was niet echt scherp en Akkrum kwam er een paar keer gevaarlijk uit in het begin. Na ingrijpen van Chris, die keurig de bal speelde, werd een iets te makkelijke vrije trap aan Akkrum gegeven op een gevaarlijke plek voor het doel. Gelukkig voor fc Harlingen had de schutter zijn vizier nog niet op scherp en vloog deze bal hoog over Lars zijn doel. Hierna waren de jongens wakker en begonnen ze mekaar steeds beter te vinden en uit een mooie counter scoorde Jesse de 1-0. Voordat Akkrum van de schrik bekomen was lag de 2-0 ook al in het netje door een mooie goal van Daniel. Hierna regen de kansen zich aaneen en met een beetje meer geluk en soms iets meer de rust en het overzicht bewaren hadden we zeker een paar keer meer kunnen scoren. Ondertussen liet het meegereisde publiek zich horen en werden hun jongens flink opgejut door het soms iets te fanatieke Akkrum publiek. In deze fase van de wedstrijd lieten onze jongens mooie driehoekjes zien en achterin stond het als een huis. De enige tegenstander die onze verdedigers af en toe hadden was de gladde bal waarover een paar keer uitgegleden werd. Vlak voor de rust legden de jongens nog een mooie aanval op de mat over veel schijven en deze aanval werd keurig afgerond door Jesse.

Na de limonade begonnen ze fris en fel aan de tweede helft en de kansen regen zich aaneen maar helaas stond het vizier niet echt op scherp. Halverwege de tweede helft neemt Jesse een mooie corner die snoeihard ingekopt wordt door Viggo. Hierna lieten onze jongens nog een aantal leuke acties zien en kwam Akkrum nog maar amper onder de druk vandaan. Een mooie overwinning en vol vertrouwen op naar Leeuwarden aanstaande zaterdag om daar tegen MKV te spelen. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier

Sponsoren