Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO11-1 vergeet de overwinning mee naar huis te nemen

07-10-2018

De zon breekt voorzichtig door als onze mannen het veld van Workum betreden om tegen JO11-1 te spelen. Helaas zijn Wesley en Milan er niet bij: allebei kunnen ze door een blessure niet meedoen.

fc Harlingen begint goed aan de wedstrijd. Na een paar goede aanvallen weet Jesse na een paar minuten het net te vinden: 0-1. Dit is voor Workum het signaal om gas bij te zetten. Onze verdediging wordt onder druk gezet, maar Gijs, Menthe, Chris en Lars weten deze goed te pareren. fc Harlingen neemt het spel weer over, maar ondanks een mooie voorzet uit de draai van Jesse, een schot van Daniël dat voorlangs gaat en een gekraakt schot van Chris wordt de voorsprong niet verder vergroot.

Sterker nog: na een snelle uitbraak van Workum wordt het 1-1, ondanks goed verdedigend werk van Menthe. fc Harlingen zoekt wederom de aanval. Dit leidt tot de 1-2, gescoord door Gijs na een vlotte aanval. fc Harlingen combineert daarna goed door en dwingt ook een aantal corners af, maar toch is het Workum dat het volgende doelpunt noteert. Weer gaat de uitploeg in de aanval: een mooie combinatie van Viggo en Wessel is dreigend en een schot komend uit een samenspel van Jesse en Gijs gaat net voorlangs. Net voor het rustsignaal komt fc Harlingen toch weer op voorsprong: na een geweldige pass schiet Jesse de 2-3 binnen.

De tweede helft gaat door waar de eerste ophield: een goed schot van Daniël wordt gepareerd en een afstandsschot van Viggo gaat niet ver over. De spelers blijven elkaar vinden en ondanks een aantal doelpogingen van Workum is het fc Harlingen dat de 2-4 aantekent: Jesse schiet binnen na een snelle combinatie met Viggo en Daniël. Even later is Chris dicht bij de 2-5, maar zijn vlammend schot raakt de lat.

Langzamerhand neemt Workum het initiatief over en het duurt niet lang voordat de 3-4 wordt aangetekend. Even later wordt het zelfs 4-4, ondanks fel verdedigen van Luuk en weer een bal op de lat, ditmaal door Jesse. fc Harlingen dringt nog wel aan, maar dat doet Workum ook en de mannen houden elkaar in evenwicht. Als er wordt afgefloten blijft het gevoel hangen dat fc Harlingen vandaag twee punten heeft laten liggen. Dit heeft zeker niet aan de inzet van de spelers gelegen!

Zaterdag 13 oktober strijden de mannen thuis tegen Stormvogels’64 JO11-1. De wedstrijd begint om 10.45 uur.

Sponsoren