Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO11-1 tegen Blauw Wit ’34 JO11-2

19-03-2019

fc Harlingen JO11-1 tegen Blauw Wit ’34 JO11-2
Vandaag staat de wedstrijd fc Harlingen JO11-1 tegen Blauw Wit ’34 JO11-2 op het programma. Het is 15 maart maar het voelt nog steeds als hartje winter. De wind waait een halve storm en ook droog is het de hele ochtend nog niet geweest. Toch hebben de jongens er zin in, want na twee weken vakantie en een afgelasting wordt het wel weer tijd om een balletje te trappen.

De wedstrijd begint rommelig. Beide teams hebben moeite met de harde wind en het opbouwen is erg lastig. De bal krijgt enorme vaart bij een diepte pass en bij een hoge bal dwarrelt hij alle kanten op. Het zijn de jongens van Blauw Wit ’34 die het meeste voordeel halen uit deze eerste helft. Ze hebben de wind mee en elk schot op goal is als een kanonskogel. De verdedigers van fc Harlingen hebben houden en keren om de bal te onderscheppen. Ook keeper Lars weet lang de nul te houden door een paar keer goed uit te komen en met een aantal knappe reddingen. Helaas weet Blauw Wit ‘34 voor de rust op 0-2 te komen.

Na de rust hebben wij eindelijk de wind mee. Toch heeft dit niet het gewenste voordeel en al snel staat de 0-3 op het scoreboard. In de fase hierna weet ook fc Harlingen vaker voor het doel van de tegenstander te komen. Als Viggo met een voorzet over de grond Jesse weet te bereiken weet deze net zijn teen tegen de bal te zetten 1-3. Het tweede doelpunt van de fc valt ook al snel door wederom een doelpunt van Jesse. Deze opleving lijkt Harlingen goed te doen en de thuissupporters hebben dan ook alle hoop op een gelijkmaker. Helaas blijkt dit ijdele hoop. Doordat Harlingen graag meer doelpunten wil maken vallen er grote gaten op het middenveld en achterhoede. Blauw Wit ‘34 weet hier goed van te profiteren en door individuele klasse, aan de zijde van Blauw Wit ‘34, weten zij nog 3 keer te scoren 2-6. Helaas, deze dag moeten wij maar gauw vergeten.

Sponsoren