Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO11-1 overtuigend naar winst op M.K.V. ’29 JO11-1

12-11-2018

fc Harlingen JO11-1 overtuigend naar winst op M.K.V. ’29 JO11-1

Zaterdagmorgen om 09:30 uur trad onze JO11-1 aan in Leeuwarden tegen M.K.V. ’29. Helaas zonder de geblesseerde Wesley, die wel was meegekomen om zijn ploeggenoten aan te moedigen. Ook Daniël speelde niet, hij deed mee met de JO13-2. De jongens begonnen gelijk scherp aan de wedstrijd, want al snel kreeg Jesse de eerste kans na een goede onderschepping door Luuk. Ook Gijs deed een goede poging, maar deze ging net naast en Luuk zag zijn schot gepakt worden door de keeper. M.K.V. ’29 liet zich echter ook gelden, maar Lars pareerde een schot. Even later ruimde Milan de bal op na een prachtige sliding en kon Luuk een bal met een uiterste krachtsinspanning uit het doel werken.

Het spel ging nog steeds op en neer. Zo kreeg Jesse een kans, werkten Mente en Gijs aan de andere kant de bal goed weg en pakte Lars een goed schot van het enige meisje op het veld. Daarna verdedigde ook Chris mooi uit. Een doorkopbal van Viggo bereikte Chris net niet.

Na de time-out ging het team door met wat ze ervoor ook deden: aanvallen. Milan schoot op de paal en een prima voorzet van Wessel werd net door Viggo gemist. Even later gaf Milan een mooie pass op zichzelf; de dieptepass hierna was net iets te scherp. Uit de omschakeling volgde een mooie aanval: Chris werkte prima weg en goed samenspel tussen Viggo, Wessel en Jesse leverde een corner op. Hieruit kopte Viggo vlak voor rust de 0-1 binnen.

M.K.V. ’29 wilde na rust iets rechtzetten, wat al gauw resulteerde in een goed schot; Lars maakte het met een mooie zweefduik onschadelijk. fc Harlingen voerde de druk op, je voelde dat de 0-2 in de lucht hing. Een prima pass van Mente kon Viggo net niet omzetten in een goal. De 0-2 kwam er even later via Jesse door een mooi geplaatst schot. Na een scherpe pass van Milan op Jesse werd het al gauw 0-3. Doordat de keeper de bal niet kwijt kon na goed druk zetten door fc Harlingen, kon Viggo de 0-4 via de binnenkant paal aantekenen. Ook de 0-5 volgde, door Jesse die de bal met de buitenkant van de voet in het doel plaatste. In de eindfase voorkwam Lars met een geweldige redding een tegengoal en behield hij de nul voor het team.

Zo eindigde deze wedstrijd in 0-5, een overwinning doordat een uitstekende teamprestatie is geleverd!

Sponsoren