Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO11-1 – Joure SC JO11-1

10-02-2019

Stormachtige wedstrijd tussen fc Harlingen JO11-1 – Joure SC JO11-1
Zaterdag 9 februari om 10.30 uur start de eerste wedstrijd weer voor de jongens van JO11-1. Na een winterstop waarin vooral lekker in de zaal werd gevoetbald mochten ze vandaag weer buiten op het veld. Iedereen had er zichtbaar zin in en stond er klaar voor.

Op de goal Lars, in de verdediging Chris, Gijs en Mente, op het middenveld Luuk en Viggo en voorin Daniel en weer terug na een blessure Jesse! Wessel staat op wissel en Wesley helaas nog steeds geblesseerd maar wel weer aanwezig om de jongens aan te moedigen. Dit alles onder bezielende leiding van Remco, Arjan en Jori die de jongens wekelijks vol enthousiasme trainen en coachen. Het waait een halve orkaan maar dit weerhoudt de jongens er niet van om er vol voor te gaan. Het fluitsignaal klinkt en de tweede helft van de competitie is officieel begonnen!

 

De teams zijn aan elkaar gewaagd en gaan voortvarend van start. De wedstrijd is nog geen 10 minuten onderweg of Lars wordt geraakt in zijn rug door de voet van de tegenspeler en de klap is dusdanig hard dat Lars niet meer verder kan keepen. Ter plekke worden de shirts en handschoenen uitgewisseld en neemt Viggo zijn positie in de goal. De jongens moeten zich aanpassen aan de nieuwe situatie en dit wordt door Joure meteen benut en het eerste goal valt 0-1. De bal hoeft bij tijd en wijlen niet eens te worden aangespeeld want hij waait vanzelf over het hele veld heen. Aangeven van de bal kan moeilijker worden ingeschat omdat hij een extra windvlaag mee krijgt en hij ergens anders beland dan je in gedachten had. Joure heeft de eerste helft veel balbezit en voor de rust is het 0-3 voor Joure.

 

Tijdens de tweede helft wordt er beter door fc Harlingen gespeeld en staat de verdediging scherp en wordt het doel nu door Gijs verdedigd. Jesse krijgt de bal en weet door de verdediging van Joure heen te komen en scoort 1-3! Ondanks de kou, harde wind en helaas verlies van de wedstrijd hebben de jongens van fc Harlingen ons als publiek een mooie voetbal wedstrijd laten zien, dat er nog maar vele mogen volgen. Op naar de volgende wedstrijd, zaterdag 16 februari uit tegen de stormvogels ’64 om 11.00 uur. Succes mannen!

Sponsoren