Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO11-1 herpakt zich na nederlaag vorige week

30-09-2018

Het is zaterdagmorgen, 10.30 uur, en de jongens van fc Harlingen JO11-1 waren er klaar voor. Na de nederlaag van vorige week waren de jongens er op gebrand door trainers Remco en Jesse en leider Jori om het in deze wedstrijd tegen de Waterpoort Boys JO11-1 direct vanaf de aftrap aan te pakken. Direct druk zetten maar vooral passen en posities. Alles was afgelopen week tijdens de training uitvoerig aan bod gekomen. En vandaag was het dé dag om het te laten zien aan het thuispubliek, welke weer in groten getale aanwezig waren.

De opstelling: Lars, Mente, Chris, Milan, Gijs, Luuk, Wessel, Jesse, Daniël en Wesley. Viggo mocht vandaag zijn kunsten op het grote veld laten zien bij fc Harlingen JO13-2.

Direct na de aftrap zijn het “onze jongens” die druk uitoefenen op het goal van de tegenstander en zijn er al 2 kansen voor Jesse die nog maar net naast het doel gaan. Na een klein kwartiertje spelen is het Wesley die, na wat spelertjes uitgekapt te hebben, de 1-0 in de touwen jast. Wanneer Gijs de bal onderschept passt hij naar Daniël en krijgt hij een kans om te schieten. De keeper houdt maar in de rebound staat Wesley precies op het goede plekje en ramt die bal voor een 2e keer richting goal en nu zit hij wel. De 2-0 staat op het scorebord. Milan, Mente en Chris gaven de tegenstander geen kans om bij Lars te komen en Gijs wist eigenlijk voor de middellijn de bal alweer te herpakken. Wanneer Wesley op het goal van de tegenstander afstormt wordt hij “gesandwicht” en wordt er aan fc Harlingen een vrije trap toegewezen. Chris gaat achter de bal staan en schiet laag maar zeer hard de bal in de rechterhoek. 3-0. Daniël onderschept de bal die door de keeper van de Waterpoort Boys uitgetrapt wordt en passt naar Wessel. Vervolgens een mooie steekpass naar Luuk die alle tijd krijgt van de tegenstander. Hij neemt positie en schiet hoog over de keeper de bal in het doel. 4-0.
De 5-0 komt ook weer door fantastisch overspel tussen Wessel, Daniël en Wesley waarbij Wesley scoort. Maar fc Harlingen is nog lang niet klaar. Wessel kapt een man uit, passt de bal naar Luuk die opnieuw op goal schiet. Hij mist, maar wie staat daar? Wesley de superspits en bam! 6-0. Weer is het Daniël die de bal bij Wessel probeert te krijgen. Dit mislukt de eerste keer maar hij krijgt nog een kans en nu kan Wessel de bal meenemen en schiet in de verre hoek de 7-0 binnen. Vlak voor rust maakt Jesse de 8-0.

Na rust komt de tegenstander toch iets sterker de box uit en ze testen Lars een paar keer uit. Maar hé, die laat zich niet gek maken en houdt zijn doel schoon. De verdediging, Mente, Chris en Milan moeten nu meer werk verzetten maar dat vinden de mannen niet erg. Mente stroopt sien mouwen nog maar es op en weet menig balletje te veroveren. Ook Milan zorgt voor mooie solo’s en ruimt goed op. Het duurt tot na de time out dat fc Harlingen weer tot scoren komt op aangeven van Gijs. De 9-0 komt van Luuk en de 10-0 van Wesley. Luuk maakt vervolgens nog de 11-0 en de 12-0 komt van Wessel. Die doet net of hij wil voorzetten, steekt zijn hand omhoog om te zien wie zich aanbiedt maar besluit dan toch zelf te schieten.

En dan fluit de uitstekende spelbegeleider (scheidsrechter) voor einde wedstrijd. De penalties werden nog even (koprollend en nonchalant) genomen maar wel met heel veel plezier.
Op naar volgende week jongens! Dan reizen we af naar Workum JO11-1.

Sponsoren