Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO11-1 heer en meester op het veld

06-10-2019

SC Bolsward JO11-3 tegen fc Harlingen JO11-1

Deze zaterdag speelt de JO11-1 uit tegen Bolsward JO11-3. Onder een stralend zonnetje begint de aftrap later als gepland. Het is namelijk ontzettend druk op het sportpark in Bolsward en alle velden zijn bezet. De jongens en meiden zijn echter nauwelijks begonnen met de warming-up of de scheidsrechter fluit al voor het begin van de wedstrijd.

Ondanks de korte warming-up begint fc Harlingen voortvarend aan de wedstrijd en ze dringen Bolsward van minuut één terug op eigen helft. Omdat beide teams nu op één helft staan worden de ruimtes erg klein en echte kansen krijgen wij dan ook niet. fc Harlingen wordt pas na 5 minuten gevaarlijk als de verdediging van Bolsward de bal tot twee keer toe over de achterlijn werkt. De twee corners, genomen door Jesper, zijn erg gevaarlijk, maar er valt geen doelpunt. Na 7 minuten heeft Luuk, die op doel staat, pas zijn eerste balcontact. Het spel golft in de periode hierna op en neer. Bolsward verdedigd compact maar ze zijn snel in de omschakeling. Het blijft daarom oppassen voor een tegentreffer.

Na een kleine overtreding van Bolsward op onze helft geeft de scheidsrechter een stuitbal. Jens weet hier wel raad mee en stuurt met een prachtig schot Jesper de diepte in. Helaas weet Jesper deze kans niet te verzilveren. Hierna volgt een snelle tegenaanval van Bolsward, echter de verdediging en het middenveld bestaande uit Jinne, Daan, Carlijn, Mike en Roos weten hier wel raad mee en werken de bal tijdig weg. Het is fc Harlingen die de kansen heeft, maar Bolsward die steeds gevaarlijk weet te counteren. Zo ook bij een volgende aanval waarbij de bal hoog op het Harlinger doel wordt geschoten. Luuk, die op de lijn staat, kan nog net met zijn vingertoppen bij de bal en zo staat het na 15 minuten nog steeds 0-0. Dit veranderd na wederom een corner voor fc Harlingen. Jens zet de bal hoog voor en Julian weet hier wel raad mee. Eindelijk staat het 0-1. Dit geeft even rust en Julian weet bijna het tweede doelpunt te scoren, maar de bal verdwijnt via de paal uit het veld. Het is bijna rust als Bolsward de 1-1 maakt. Dit is wel erg zuur, maar ja, een balletje kan raar rollen.

De tweede helft vindt er een keeperruil plaats bij fc Harlingen. Luuk heeft afgelopen weken op doel gestaan, maar het voetbal begint ook wel weer te kriebelen. Mike neemt de handschoenen over en moet de tweede helft het doel bewaken. De supporters zijn nog niet terug van de koffie of de tweede helft is begonnen. Wij zien nog net vanuit de verte hoe Luuk de 1-2 maakt. Dit is natuurlijk een prachtige start van de tweede helft. Ook hierna komen er een aantal schoten op het Bolswarder doel. Echter de keeper is niet voor de poes en weet met een aantal knappe reddingen de derde treffer te voorkomen. Daarom mag ook Bolsward op een aansluitingstreffer blijven hopen. Het is echter Jesper die na een snelle aanval van fc Harlingen met een snoeihard schot weet te scoren. Hierna volgt een mooie aanval over de rechterzijde van het veld. Luuk weet veel meters te maken en zet Julian vrij voor het doel. Helaas komt het niet tot een doelpunt.

fc Harlingen is van dit moment heer en meester op het veld. Er wordt zowel voorin als in de achterhoede goed overgespeeld. Bolsward komt er niet meer aan te pas en het is aan fc Harlingen om de score nog verder op te laten lopen. Julian maakt de 1-4 en in de laatste seconden maakt Jens nog de 1-5. Complimenten aan het team voor het getoonde spel en de inzet. Hopelijk kunnen wij volgende week voor een verrassing zorgen tegen Balk JO11-3. Dit is namelijk de koploper in de competitie. Succes alvast!

Sponsoren