Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc harlingen JO11-1 hard gestreden tegen ONS

26-11-2018

fc Harlingen JO11-1 hard gestreden tegen ONS

JO11-1 Mocht afgelopen zaterdag naar Sneek afreizen om het daar op te gaan nemen tegen ONS JO11-1. Een ploeg die op de tweede plaats staat en het heel goed doet in de competitie. Fc Harlingen doet het ook prima hoor maar het is ook wel duidelijk dat de top 3 uit erg sterke teams bestaat. Om 8 uur vertrok een flinke stoet met auto’s richting Sneek waar er 9 uur afgetrapt werd. De geblesseerde Jesse en Wesley waren ook meegereisd om Lars, Mente, Milan, Gijs, Luuk, Wessel, Viggo en Daniël aan te moedigen.

De scheidsrechter startte vol goede moed in slechts een t-shirtje met de wedstrijd. Het was behoorlijk koud en de meeste jongens hadden dan ook heel verstandig een thermobroek en/of een thermo shirt aangetrokken. Maar de scheids niet…daar kwam hij snel op terug en besloot na de eerste time out dan ook een jasje aan te doen. En wat gebeurde er voor die eerste time out? Onze jongens stonden al 3-0 achter… fc Harlingen was eigenlijk alleen maar aan het overleven. Heel af en toe kwamen ze wel over het middenveld maar veel gevaar konden ze niet leveren. Op slag van rust stond het 7-0.

Na een korte opwarming in de box ging de wedstrijd verder. Opdracht? Overleven. Dit team van ONS stond niet voor niks tweede. Maak het ze zo moeilijk mogelijk in deze tweede helft. En dát deed fc Harlingen want ONS scoorden niet veel doelpunten meer. Slechts 2. En dus kan er wel gezegd worden dat de verdediging er als een blok stond in de tweede helft. Toch kregen onze jongens iets meer kansen in deze tweede helft. Gevaarlijke corners werden er genomen en schoten op doel. Helaas troffen ze geen doel maar pogingen waren er wel degelijk! Stuk voor stuk bleven de jongens wel voetballen, ze gaven niet op. En dat is een compliment waard! Van de kou had niemand op het veld last. Alleen de keeper van ONS. Hij vertrok halverwege de tweede helft naar de warme douche. Die arme jongen was bijna bevroren. Onze Lars had daarentegen nergens last van. Die keepte de wedstrijd van zijn leven. Het tegenpubliek riep al, 10 10 10 maar daar staken onze jongens een stokje voor. Het bleef bij 9-0.

Nog 2 pittige wedstrijden hebben ze te gaan. Aankomende zaterdag een uitwedstrijd. In Jirnsum gaan ze het opnemen tegen Irnsum JO11-1. En de week erna spelen de jongens de laatste wedstrijd thuis tegen de koploper SC Bolsward JO11-1.

Sponsoren