Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO11-1 groeit in de wedstrijd tegen Scharnegoutum JO11-1

23-05-2022

Afgelopen zaterdag was Scharnegoutum’70 JO11-1 op het sportveld van fc Harlingen te gast, om het op te nemen tegen fc Harlingen JO11-1. Scharnegoutum’70 JO11-1 was 2e in de competitie en fc Harlingen 3e, dus een belangrijke wedstrijd voor onze jongens, die de laatste tijd goed bezig zijn.

Bij de aftrap was het even spannend voor de supporters, Scharnegoutum’70 maakte het fc Harlingen direct moeilijk. Ondanks een enkele kans voor fc Harlingen was de tegenstander voornamelijk voor onze goal te vinden. Hierdoor was bij sommige spelers van ons even de motivatie ver te zoeken. Zeker toen Scharnegoutum’70 2 keer onze goal wist te raken. Onze trainers moesten even aan het werk. Hessel Faber pepte deze spelers even op en Youri Bouma gaf vanaf de zijkant aanwijzingen. fc Harlingen herpakte zichzelf en ging steeds meer op de andere helft spelen. Dit resulteerde in goals voor ons, maar ook de tegenstander wist ons doel te raken. Bij rust was het 4-3 voor ons.

Bij aanvang van de 2e helft kon het nog alle kanten op gaan. Scharnegoutum’70 begon weer sterk maar na enkele minuten kreeg fc Harlingen de overhand. Door mooi over te spelen werd het doel van de tegenstander weer geraakt. Halverwege de 2e helft sloeg de vermoeidheid toe bij beide teams en werd het spel wat rommelig. fc Harlingen was wat meer trefzeker dan Scharnegoutum’70 en bij het afsluiten van de wedstrijd was de winst voor ons 9-4. En dus 2e in de competitie.

Al met al een leuke wedstrijd om te zien, zaterdag spelen we uit tegen AVC JO11-1, en bij winst voor fc Harlingen eindigen ze op een mooie 2e plaats in de competitie!

Sponsoren