Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO10 – Vlieland JO10; Vorm en vertrouwen

20-11-2018

fc Harlingen JO10 – Vlieland JO10; Vorm en vertrouwen
Op deze zonovergoten maar eerste koude wedstrijd moest de JO10 van fc Harlingen zich herpakken van de dik verloren wedstrijd in Tzumarrum. Nu tegen Vlieland waarvan we de eerste wedstrijd dik hadden gewonnen. Dat leek er de eerste helft niet echt op en de kansen waren dan ook over en weer. Er werd veel aangevallen, maar door niet als team te voetballen vielen er geen goals aan de kant van de Harlingers.

Vlieland kwam met een hele mooie goal op voorsprong. Roos stond alleen tegen over drie spelers en dan kan je er niks aan doen. En Luuk als keeper kon niets anders dan hem uit het net vissen. Er werd als team aangevallen maar vergeten ook als team te voetballen. Vlieland kreeg meer kansen en tikte de 0-2 verdiend in. Tijd voor de limonade om de kopjes op scherp te zetten.

Karlijn stond de tweede helft weer op goal en Luuk stond voorin. Wat gelijk meer druk naar voren gaf van onze JO10. Vlieland bleef gevaarlijk maar de kansen voor fc Harlingen werden steeds gevaarlijker. Luuk moest en zou scoren en tekende voor de 1-2. Hij had hier niet genoeg aan en de druk van JO10 bleef. Ze roken de gelijkmaker en weer was het Luuk met een schot in de hoek 2-2. Nu was de winst wel dichtbij ondanks de zo nu en dan uitvallen van Vlieland.
Er werd door Jinne, Roos en Jens verdedigd en afwisselend aangevallen. Er stond weer een team! Het middenveld met Daan en Kaydin en Thije werkten als paarden. Ze liepen hun longen uit het lijf. Er kwamen steeds meer kansen en Frederick kwam vrij en schoot de bal venijnig op goal maar de keeper wist hem te keren. Jens ging zich weer er mee bemoeien en lost ook een schot wat voor de 3-2 zorgde. JO10 stond voor maar de spanning was nog niet uit de wedstrijd met nog vijf minuten te gaan. Maar de verdediging van JO10 stond als een huis. En uit een counter rende Daan via de rechterkant richting goal en wist de zege voor JO10 veilig te stellen, 4-2 de eindstand.

De vorm en het vertrouwen is er weer dus aanstaande zaterdag uit tegen MKV moet het ook wel goed komen. Top jongens en meisjes ga zo door met zijn allen!

Sponsoren