fc Harlingen JO10-1 wint laatste competitiewedstrijd dik (en) verdiend van Zeerobben

11-10-2021

Vandaag stond voor fc Harlingen JO10-1 de laatste wedstrijd van de eerste competitieronde op het programma. Dit keer weer eens een thuiswedstrijd en wel tegen Zeerobben JO10-3. Om 09.30 uur werd er verzameld op het complex van fc Harlingen. In de box werden de voetbalschoenen nog aangedaan, de veters extra gestrikt en de opstelling bekend gemaakt. De jongens van fc Harlingen begonnen met 1 wissel, zodat er lekker door gewisseld kon worden.

De warming-up werd gedaan, even warmlopen en een balletje tikken met kleine groepjes. De keeper werd ingeschoten. Nadat iedereen nog even een schot op goal had gedaan werd er begonnen aan de wedstrijd.
Om 10.00 uur floot scheidsrechter Marcel voor het begin van de wedstrijd en fc Harlingen begon gelijk goed aan de wedstrijd. Zocht direct de aanval op wat al in de tweede minuut resulteerde in een mooi doelpunt, 1-0. Ze bleven erg leuk spelen en dit werd wederom beloond met een tweede doelpunt in de twaalfde minuut. Zeerobben kwam wel een aantal keer bij onze goal, maar door de verdediging én de keeper werd het ze erg lastig gemaakt om een doelpunt te maken. Toch viel de bal ongelukkig in het goal en werd de stand in de 20e minuut 2-1. De jongens van fc Harlingen lieten het er niet bijzitten en al vrij snel werden er nog twee doelpunten gemaakt door de toppers. We gingen de rust in met een voorsprong van 4-1.

Een beker limonade en wat lekkers gaf de jongens weer wat extra energie voor de tweede helft. Een aantal schoten gingen net naast of belanden op de lat. De corners werden goed genomen waarbij de bal af en toe mooi voor de goal belandde. Maar niet altijd stond er een speler van fc Harlingen om de bal in het net te krijgen. Toch wisten we nog eens twee doelpunten te maken, wat resulteerde in een eindstand van 6-1.

De winst was voor fc Harlingen! Een mooiere afsluiter van de eerste competitieronde is er niet. Van harte gefeliciteerd jongens! Marcel weer bedankt voor het fluiten en de aanwezige supporters bedankt voor het aanmoedigen en tot snel!