Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO10-1 op volle sterkte

05-11-2018

fc Harlingen JO10-1 – Mulier JO10-1, Op volle sterkte.

Met vier wisselspelers begon JO10 aan de strijd tegen een goede tegenstander afgelopen zaterdag. Aan het weer en de vele toeschouwers kon het dan ook niet liggen, nu nog het voetbal in praktijk. De strijd ging redelijk gelijk op in de eerste vijf minuten, er waren over en weer kansjes.

Jens ging zich er mee bemoeien en hij kwam tot een schot, 1-0 voor JO10. Mulier was even geschrokken en de 2-0 door Justin was ook een feit. Mooi weer, mooi voetbal en JO10 tikte lekker door. Maar vergat zo nu en dan te verdedigen en Mulier kwam sterk terug 2-1. Er stonden weer een paar frisse wissels in en de druk naar voren van fc Harlingen werd weer groter. Luuk kreeg de bal op het middenveld en omspeelde drie spelers en schoot venijnig in de hoek. Supergoal 3-1 . JO10 werd oppermachtig en Luuk en Justin wisten het net te vinden 5-1. Thije kreeg een mooie voorzet van Jens maar kon de bal net niet goed genoeg raken. Dat was een hele mooie combinatie geweest. Kaydin kwam door van het middenveld en met een schot op goal deed hij het net bollen 6-1 en tevens de ruststand. Tijd voor de limonade.

Weer verse wissels erin en de 2e helft kon weer beginnen. JO10 liet zich wat terug dringen en er ontstonden kansen voor Mulier. De 6-2 was een feit ondanks het goede keepen van Karlijn. Jinne en Daan losten beide een goed schot op goal maar troffen geen doel. Frederick liep zich de longen uit het lijf en was overal op het veld en kreeg kleine kansjes en was een voorbeeld voor de hele ploeg als aanvoerder. Mulier kreeg steeds meer kansen en de lijn in het spel bij JO10 was even weg door het doorwisselen. Een raar rollend balletje werd verkeerd ingeschat en rolde zo het doel in. 6-3. De spanning kwam terug in het spel. Justin maakte in een keer uit een indribbel met een schot een hele slimme goal, 7-3 voor fc Harlingen. Een goed schot van Roos miste net het doel. En toch liet JO10 zich daarna terug drukken op eigen helft waardoor Mulier terug kwam via twee doelpunten 7-5. Mulier werd sterker maar gelukkig was de tijd voor ons de winnaar.

Alweer een mooie overwinning met dit geweldige team. Volgende week zaterdag uit tegen Tzumarrum. Hier hebben de jongens en meisjes van JO10 thuis tegen verloren en het zal zeker niet makkelijk worden. Maar als ze het plezier wat ze hebben in de wedstrijd gooien staan ze al één nul voor!

Sponsoren