Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO10-1 en de grote oversteek naar Vlieland

08-10-2018

Afgelopen zaterdag werd de grote oversteek naar Vlieland gemaakt door de ouders, leiders en spelertjes van fc Harlingen JO10-1. Een superspannende ervaring natuurlijk. Gelukkig was het supermooi weer en eenmaal op het eiland werden de kinderen warm onthaald door de tegenspelers van Vlieland waardoor de spelertjes van fc Harlingen zich er helemaal klaar voor voelden.

Ze beginnen gelijk in rap tempo te voetballen en wanneer ze net opgewarmd zijn scoort Roos in de 2e minuut het eerste doelpunt. Wat zijn ze blij, en binnen 4 minuten is het al 0-2 door een eigen goal van Vlieland. Na 10 minuten redt Karlijn een bal van Vlieland. Ze gaan door en rennen naar het goal van Vlieland en Luuk scoort de 0-3. En weer heeft fc Harlingen de bal en Kaydin speelt goed over naar Luuk en scoort de 0-4. Natuurlijk inclusief de slidings, zó blij. Maar het is nog niet afgelopen. Met een voorzet van Luuk maakt Thije de 0-5 met links. Luuk is weer op weg, vol naar het goal maar oehhhh tegen de paal. Niet lang daarna schopt Jens fc Harlingen naar de 0-6. En dan komt Vlieland aan bod en met een duik van Karlijn mist ze de bal en scoort Vlieland de 1-6. Na helemaal vrij te staan vliegt de bal het goal in door Thije 1-7. En weer komt Luuk gevaarlijk uit de bocht en schiet net naast jammer… Vlieland komt weer richting het goal van fc Harlingen maar Roos schopt de bal via Jens weer naar voren. Daan en Luuk staan voor het goal maar missen nog maar net. Dan komt Luuk er weer gevaarlijk aan en is het 1-8. Vanaf de zijlijn neemt Vlieland dribbelend de bal mee en ze weten een prachtige goal te maken. 2-8. De bal is weer in het spel en Daan scoort keihard 2-9 voor fc Harlingen. Het wordt weer gevaarlijk voor het doel van fc Harlingen maar Roos schopt de bal gelukkig weer een eind weg. Vlieland neemt de corner en scoort hoog in het goal, deze was niet te houden. 3-9. Vlieland probeert weer te scoren maar de bal gaat helaas naast het goal. Jens gaat ervoor maar de redding van Vlieland is daar.

Na de rust gaan ze er weer vol tegen aan. Vlieland komt sterk uit de box en weten snel te scoren. Maar bij fc Harlingen is Kaydin ook gevaarlijk en schopt net mis bij het Vlielander doel. Vlieland is sterk voor het doel van fc Harlingen maar gelukkig houdt Karlijn de bal tegen. Kaydin pakt de bal weer en scoort via de paal 4-10. Daarna weet Luuk uit een vrije trap te scoren. 4-11. Het blijft doelpunten regenen want Kaydin maakt de 4-12. Ook Vlieland maakt nog een hele mooie goal maar  Luuk maakt het met 3 laatste doelpunten af. Ze eindigen deze wedstrijd uiteindelijk met 5-15.

Als je ziet wat een plezier ze met z’n allen hebben dan doet de uitslag er natuurlijk niet toe. Het gaat om het spelplezier en de leermomenten tijdens de wedstrijdjes. Maar wat een blijheid in dit team! Het uitje werd enorm  gevierd en de kinderen kregen allemaal een mooi armbandje van Vlieland. Op de boot kregen de kinderen nog een patatje en kwam het avontuur ten einde.

Sponsoren